Hyundai Elantra a primit premiul AutoBest 2012

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 14.12.2011
Hyundai Elantra i-a depăşit pe Chevrolet Aveo şi Ford Focus în ediţia 2012 a concursului AutoBest. Chevrolet Europe a primit distincţia CompanyBest 2011.

Hyundai Elantra a fost votată maşina Autobest 2012, obţinând un total de 839 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Ford Focus, cu 758 de puncte, iar Chevrolet Aveo a obţinut a treia poziţie, cu 744 de puncte. Noul Fiat Panda, model al cărei generaţii precedente a câştigat premiul Autobest în urmă cu şapte an, s-a clasat pe locul patru, cu 668 de puncte, urmat de Toyota Yaris, cu 591 de puncte. Chevrolet a primit distincţia de ”Compania Auto a anului 2011”, premiu care a venit la fix având în vedere faptul că marca tocmai şi-a aniversat cententarul.

Elantra a fost votat câştigător de 10 membri ai juriului, în timp ce alţi trei membri i-au acordat lui Ford Focus prima poziţie în clasament. Ceilalţi juraţi au votat fie pentru Aveo, fie pentru Panda. Juriul a fost format din 15 membri, provenind din ţările: Croaţia, Bulgaria, Macedonia, Slovacia, Serbia, Turcia, România, Republica Cehă, Cipru, Polonia, Ucraina, Slovenia, Rusia, Ungaria şi Grecia. Elantra a fost ales câştigător de juraţii din Grecia, Ungaria, Ucraina, Polonia, România, Turcia, Serbia, Slovacia, Macedonia, Bulgaria şi Croaţia.

În cadrul concursului Autobest, juriul ia în considerare 13 criterii, fiecare având un punctaj specific, care reflectă o importanţă diferită în votul fiecărui model. Criteriul legat de preţ are 60 de puncte dintr-un total de 240 ce trebuie împărţite între concurenţi şi este cel mai important.

Elemente precum, reţea de distribuţie, service şi disponibilitatea pieselor de schimb, consum, versatilitate şi capacitatea portbagajului pot primi câte 20 de puncte fiecare. Design-ul poate primi maximum 30 de puncte şi devine din ce în ce mai important pentru clienţii de pe pieţele emergente. Festivitatea de premiere Autobest are loc la începutul anului viitor. În 2011, festivitatea de premiere a avut loc în România.

Via | Autobest

Comentarii (14)

  • Opinie
    Elantra merita premiul cu varf si indesat. Am vazut-o de mai multe ori si de fiecare data era o incantare. La celelalte criterii, in afara pretului, nu mai are problemele de odinioara.
    13 7
  • ...
    ... probleme in raport cu concurenta.
    3 3
  • razvanis
    Autobest
    Explicati ce este autobest, acum fiecare publicatie/site/blog auto acorda premii,

    O fi vreo mare eminenta in jurizare auto,

    WOW

    Nu am nimic cu masina dimpotriva, in schimb ma deranjeaza pseudo jurnalismul din ce in ce mai des intalnit la automarket
    8 9
  • @razvanis
    ”AUTOBEST organization is the only international independent jury focusing on best-buy choice for mainstream customers. This year, AUTOBEST members of the Jury are coming from 15 countries in the region, and represent a virtual market with more than 300 million people. Each member of the Jury is an outstanding motoring journalist, a respected voice in his country. AUTOBEST is the second largest independent motoring Jury in Europe.”
    15 2
  • Chiar asa!
    Un clasament complet, cine a fost de la noi in juriu (de la care publicatie), ce au apreciat si ce nu de ce au apreciat si ce nu (mai ales ai nostri) etc.
    Asa a castigat Elantra un premiu. Nu zic. bravo ei, e o incantare pentru constructor. Dar de ce?
    7 3
  • CUM DUMNEZEU CASTIGA
    nu am nimic cu masina chiar imi place dar are o singura motorizare iar pe pietele din europa de vest nu se vinde, totusi care sunt criteriile ?
    2 5
  • razvanis
    @automarket
    10 membri ai juriului din 15 tari?

    Nu prea imi iese matematica,
    1 3
  • Marian
    @razvanis
    Ce anume nu iti iese? 10 din 15 au votat masina asta pe primul loc, restul au ales, Focus, Aveo si Panda.
    5 0
  • de ce se sterg comenturile deranjez pe cineva? Masina e poezie pe roti!!!!
    masina arata mai bine in realitate!masina e poezie pe roti!!!
    7 2
  • Elantra
    Reusita din toate puctele de vedere
    9 1
  • let me guess...
    din romania a jurizat dan vardie.
    1 0
  • nice..
    masina nu arata rau dar parca are ochii prea alungiti specific natiei.:)
    cred ca sora ei Kia Optima e mai reusita la design.
    1 3
  • ok, panda, yaris, aveo, focus. doar astia au fost concurentii? nu-i de mirare ca a iesit elantra... masina slaba, concurenta si mai slaba
    2 6
  • ELANTRA
    Masina si concurenta slaba? Ce te face sa spui asta?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru