Hyundai ix35 primeşte două motoare noi econome

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 07.12.2010
Hyundai a îmbogăţit oferta europeană pentru ix35 cu două motoare noi: un diesel de 1.7 litri şi 115 CP şi o unitate pe benzină de 1.6 litri şi 135 CP.

Hyundai a anunţat că introduce în gama SUV-ului compact ix35 două noi motoare ecologice care beneficiază de ultimele tehnologii în domeniu şi care introduc modelul coreean în linia "verde" Blue Drive.

Vorbim în primul rând de un motor turbodiesel de 1.7 litri care dispune de turbină cu geometrie variabilă şi care dezvoltă 115 CP şi 260 Nm. Cu ajutorul tehnologiilor ecologice şi al celor microhibride (sistem Start&Stop, recuperarea energiei dezvoltate la frânare, indicator de schimbare a treptelor şi pneuri cu rezistenţă redusă la rulare), noul motor ajunge la un consum mediu de 5.3 litri/100 km şi la emisii care coboară până la 139 de grame CO2/km. Noua unitate este dezvoltată de biroul de Cercetare şi Dezvoltare Hyundai din Germania, fiind produsă în Slovacia, acolo unde constructorul coreean asamblează şi SUV-ul ix35.

Al doilea nou motor pregătit de Hyundai este 1.6 GDI Gamma, care vine cu o putere de 135 de cai putere şi cu un cuplu de 164 Nm. Acesta este cuplat cu o cutie manuală cu şase rapoarte care ajută la obţinerea unui consum de doar 6.4 litri/100 km.

Emisiile de CO2 ajung, în cazul noului motor pe benzină al coreenilor, la 149 de grame CO2/km.

via | Hyundai

Comentarii (2)

  • Calvin
    1.6 gdi nu are injectie directa ?
    Cum se comporta cu benzina E10 ? :) :)
    5 4
  • @Calvin
    De la ce crezi ca vine (g)DI ?
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru