Hyundai Veloster ar putea primi o versiune de 180 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.07.2011
Hyundai pregăteşte o versiunea mai sportivă a actualului Veloster. Modelul se va putea baza pe serviciile propulsorului pe benzină, de 1.6 litri, în versiune mai potentă.

Esential

180 de cai putere ar urma să ofere Veloster-ul mai puternuc.

Deşi a fost primit bine de publicul european, Veloster are nevoie şi de o versiune sportivă pentru a fi pe placul tuturor şi pentru a răspunde cererilor. Hyundai se va mobiliza în acest sens şi va oferi în viitorul apropiat, cel mai probabil anul viitor, şi un Veloster cu ceva mai mulţi cai putere.

Potrivit unor surse neoficiale, sud-coreenii lucrează deja la o versiune mai puternică a motorului pe benzină de 1.6 litri şi 140 de cai putere. Cu ajutorul unei turbine, asiaticii vor încerca să stoarcă 180 de cai din aceeaşi cilindree, fără a afecta performanţele în materie de consum şi emisii.

Bagajul de putere va ajuta Veloster să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 8 secunde şi să atingă o viteză maximă de 210 km/h. Chiar şi aşa, valoarea medie a consumului ar trebui să rămână la numai 5.2 litri/100 de kilometri, iar cea a emiisiilor la 148 g/km.

Pentru a trasa o diferenţă evidentă între versiunea actuală şi cea viitoare, mai sportivă, Hyundai va echipa Veloster cu un set de jante mai mari şi cu o serie de elemente aerodinamice noi, printre care spoilere redesenate, cu prize mari de aer, şi evacuări posterioare cromate.

Cel mai probabil modificări vor fi operate şi la interior, unde clienţii vor primi scaune sportive îmbrăcate în piele şi finisaje de calitate superioară.

via | autoexpress

Comentarii (18)

  • George
    Greseala
    1780 de cai ??? serios !? un Hyndai :))) ??
    4 1
  • adaptari
    cred ca e mai greu pentru un korean sa invete latina, decat pentru un european sa invete chineza... dar deh, ce nu faci cand poti castiga cu porcoi de bani
    13 2
  • aolo
    prietene tu nu mai vezi sa citesti nu sti romana? unde ai vazut tu 1780 de cai?
    2 6
  • pfff
    Masina copiata dupa Citroen DS3 intr-un stil grav, poate si niste influente de la noul focus (asta poate mi se pare doar mie).
    5 9
  • George
    @Drog47
    Draga prietene, nu era pt tine comentariul, era pentru cel ce a gresit cand a scris articolul... si se pare ca si-a atins tinta pentru ,a a schimbat...
    9 1
  • Eu vad destul de mult din actualul c4 la modelul acesta...
    0 4
  • @
    Hyundai urca bine. Kia a facut un pas mare cu Sportage, Sorento, iar noul model de Kia Rio, care va aparea, arata super. Pana si mie imi place, care sunt un fan infocat VAG ! Hyundai are modele mai urate putin ca design comparativ cu , Kia. Dar si ix35 este foarte ok, la fel si noile modele ce trebuie sa apara, si au fost prezentate. Felicitari lor.
    Si ca sa termin pana la capat textul, desigur in modul, in care sa primesc voturi negative, MAI BINE AS CUMPARA UN KIA ,DECAT UN FIAT !
    9 8
  • cititor
    slab
    foarte slabe performante pentru un coupe de 180 de cai.Hyundai mai au de tras nici genesis coupe nu e departe la performante.
    7 3
  • anakyn
    @andt
    @cititor
    de unde stii tu ce inseamna 180 cp - pentru o masina de 1200 - 1300 kg
    3 10
  • Nissan Juke
    @anakyn
    Ce scuza are in fata unui Nissan JUKE cu motor 1.6 Turbo care-i un crossover la 1425 kg si scoate cam acelasi timp la acceleratie: 8.4 secunde?
    13 2
  • anakyn
    veloster
    @Nissan Juke
    scuza: Chiar şi aşa, valoarea medie a consumului ar trebui să rămână la numai 5.2 litri/100 de kilometri, iar cea a emiisiilor la 148 g/km.
    5 9
  • cititor
    @anakyn
    peugeot RCZ 156 cp, 0-100 in 8 sec si 1350 kg primul care mi-a venit in minte dar mai sunt si altele.
    6 1
  • Nissan Juke
    @anakyn
    Un consum mediu de 5.2% la o compacta ce stoarce atata putere nu poate fi decat o MINCIUNA. Daca n-ar fi, atunci hyundai insinueaza ca poti scoate 4% extraurban, ceea ce e o aberatie in lumea reala...

    Nu se poate spune ca Nissan Juke, la aproape 18 cm de asfalt, e la fel de aerodinamic ca "Veloster", insa japoneza are un motor mai reusit pe cilindreea asta. JUKE are acceleratie in 8 secunde la cutie manuala si emisii doar cu 11 g/km mai mari... iar in astea 11 grame in plus, Juke vine cu sistem 4x4 performant cu torque vectoring, masa suplimentara si garda la sol confortabila > de unde rezulta siguranta si vizibilitate

    Diferenta in principal o face insa motorul. Nissan e superior ca motorizare.
    10 3
  • anakyn
    veloster
    @Nissan Juke
    Cum spune si articolul "Potrivit unor surse neoficiale"
    voi sariti in sus cu Nisan Juke "o porcarie de masina" -parerea mea!
    ca e mai buna , mai tare, etc.
    masina de 180 cp nu exista , iar cifrele ( performantele) din articol sunt date ca sa umple pagina.
    @cititor
    Atat ai in minte!!!
    3 8
  • cititor
    @anakyn
    fata de tine care nu ai nimic....
    7 0
  • @anakyn
    newsflash
    O porcarie de minte ai tu daca nu citesti presa internationala... cultura ta auto o poti folosi ca hartie igienica
    7 1
  • accent crdi
    detin un accent de 110 cp si nici macar nu folosesc toata puterea masini si ce sa mai zic de cutie ca decat pana la a 4 si a 5 pe autostrada de consum sa nu mai zic la 180 -5.5 l e super un passat de 1.9 consuma 13l la suta
    conteaza si uleiul din motor si cutie cei de la servis folosesc in general un ulei ne adecvat salutare
    0 0
  • Am avut ocazia sa am urc in amsina, s ao conduc,, totul este perfect, cu catev exceptii dincare face parte si parbrizul deoarece este mic nu prea vezi in fata, pentru pasagerii care stau in spoate e ciudata senzatia, in rest la prima vedere maisna iti ia ochii
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru