Hyundai vrea un SUV de segment B, rival pentru Nissan Juke

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.04.2012
Hyundai vrea să profite de segmentul SUV-urilor mici şi promite că va aduce pe piaţă un frate mai mic al lui ix35, capabil să se bată cu Nissan Juke.

Segmentul SUV-urilor mici este în continuă creştere în Europa. Hyundai vrea să exploateze această piaţă la timp şi intenţionează să lanseze în viitorul apropiat un model capabil să se bată cu deja popularul Nissan Juke. Coreenii îşi doresc un SUV de clasă B, dezvoltat de biroul lor european de design şi dezvoltare.

Alan Rushforth, vicepreşedintele Hyundai Europa, a declarat recent că există loc în gama constructorului asiatic pentru un SUV mai mic decât actualul ix35. Acesta ar urma să fie însă cu mult mai diferit de ceea ce vedem în prezent în segment.

Frank Ahrens, directorul global al departamentului de relaţii cu publicul Hyundai, a declarat că SUV-ul mic ar putea fi dezvoltat pe o platformă de segment B complet nouă, aflată în producţie la o uzină din Brazilia. Platforma va da naştere unui hatchback cu cinci uşi şi unui sedan, ambele de clasă mică şi ambele destinate pieţei sud-americane.

Dacă publicul o va cere, ele vor putea ajunge însă şi în Europa.

Aşadar, pe baza lor ar putea lua naştere un rival Hyundai pentru Nissan Juke.

via l autoblog

Comentarii (1)

  • despre palgiatura
    Stiam asta de cand Hyundai a copiat ideea lui Juke, prin Curbe.
    11 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru