Iceni, 1600 de km cu un singur rezervor

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.04.2007
Trident Iceni va incerca sa strabata 1600 de km cu doar un rezervor. Modelul consuma 3.3 litri la o viteza de 270 km/h

Constructorul britanic Trident Performance Vehicles va incerca sa inregistreze un nou record de autonomie. Recent lansatul model Iceni, un supercar biodiesel cu motor V8, va strabate 1600 de kilometri cu un singur rezervor de combustibil, adica 100 de litri. Masina va porni in cursa pentru noul record pe 17 aprilie, din Norwich, Marea Britanie, si va ajunge in Monaco pe 19 aprilie, la timp pentru a participa la deschiderea Salonului Auto International Top Marques.

La ora 11:00 Kelly Bevan, fost pilot de curse, in prezent director de vanzari la Trident, impreuna cu jurnalista auto Suzzanah Sorrell vor porni in cursa care se va incheia doua zile mai tarziu cu un tur pe circuitul de la Monaco.

Iceni este un model sport, cu doua locuri, cu motor V8 de 6.6 litri, desenata, dezvoltata si produsa de Trident in Marea Britanie. Constructorul britanic afirma ca masina poate atinge 0-100 km in doar 3.9 secunde si o viteza maxima limitata de 270 km/h.

La o viteza constanta de 270 de km/h supercar-ul inregistreaza un consum uimitor de doar 3.3 litri/100 km, ceea ce face din Iceni una dintre cele mai eficiente masini sportive din punct de vedere al consumului.

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    Eficienta.
    Prin technologie si inovatie se pot face multe. De astfel de masini se tem cei din industria petrolului. In ziua in care poti merge la Super Magazin sa-ti cumperi 20 de litri de ulei vegetal si sa-l pui in rezervor guvernele inghititoare de taxe pe produsele petroliere nu vor mai sprijini conglomeratele petroliere asa de mult.
    Un motor mare la o turatie mica da un cuplu suficient de ridicat ca sa fie folosibil dar sa fie si economic. Un motor mare in sarcina mica mai tot timpul va avea o longevitate de ividiat. Peste un milion de km. Injectand un combustibil incalzit la o temperatura optima va da o ardere fff completa cu poluare minima. Sa fus astfel de technologie intr-o masina sport de productie limitata si costuri ff mari dar imaginati-va masina de rand cu asa technologie. Petrolisti isi vor cobora preturile la NORMAL si nu va mai tine lumea automobilistica osatec.
    Dar pt asta vor trebui cativa conducatori rebeli sau o multime de individuali care sa-si croieasca singuri drumul automobilistic.
    0 0
  • misto nu stiu ce sa zic
    arata binisor masina dar consumul este f bun pt motorul pe care il are iar demarajul spune tot despre masina
    0 0
  • astept sa vad cat costa
    pretul sa speram ca nu ese prea mare
    0 0
  • ICENI
    ICENI.-asta da performanta concreta,in comparatie cu VW PROTOTIP/1l.
    ICENI-are aspect de autoturism,si nu de imagine S.F.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru