iMiEV intra in productie si Mitsubishi in istorie

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 04.06.2009
Modelul electric Mitsubishi iMiEV a intrat astazi in productie, constructorul japonez devenind astfel prima companie care produce vehicule electrice in masa.

Incepand de astazi, 4 iunie 2009, Mitsubishi a intrat in istorie. Constructorul japonez a devenit primul  din lume care demareaza productia de masa a aunui vehicul electric.

Mitsubishi Motors vine in intampinarea clientilor sai cu o noua abordare, sustinuta de modelul electric iMiEV, o masina cu emisii zero, capabila sa functioneze 160 de kilometri doar cu energia stocata intr-un set de baterii litiu-ion, ce pot fi reincarcate de la o priza normala in doar 7 ore. Modelul urban, cu patru locuri si patru usi, cantareste doar 900 de kilograme si poate atinge o viteza maxima de 145 km/h.

Obiectivul japonezilor este destul de optimist, uzina Mitsubishi din Okayama, Japonia, urmand sa produca 2000 de unitati anul acesta si 5000 anul viitor. Noul Mitsubishi iMiEV va putea fi cumparat pe piata japoneza cu 31.100 de dolari, adica aproximativ 21.800 de euro. In urmatorii ani, modelul electric este asteptat si pe celelalte piete mondiale, Europa si Statele Unite.

via | Allcarsellectric

Comentarii (6)

  • bogdan
    ??
    bai, al dracu Mitsu ce seamana cu Tata Nano
    3 3
  • miev
    de fapt masina asta exista de mult in stare de concept, inainte sa se stie de tata nano. probabil japonezii au incercat sa familiarizeze potentialii clienti din timp cu acest model prezentand-ul pe la tot felul de saloane.
    5 1
  • @bogdan
    daca nu stiai, mitsubishi i este un model care se produce in japonia de vreo 3 ani, iar conceptul e de prin 2003 parca, nu sunt sigur....dar oricum, tata nano exista pe atunci eventual ca si idee....deci nu vb in necunostinta de cauza.....masina exista de mult......e alta poveste ca modelul electric e nou....
    3 1
  • Bethurbazal
    opinie
    Am si eu o intrebare. Cat curent intra in baterii sau cat te costa un drum de 145 km?
    1 1
  • bogdan
    @leni
    ideea mea era ca unii au copiat ca la xerox masina asta; Tata de la Mitsu sau invers...nu stiu conceptul si nu te contrazic, insa de ce nu a tipat nimeni daca e asa cum zici atunci cand indienii s-au afisat cu Nano?
    o zi buna!
    0 0
  • ai dreptate, si scuze daca te-am inteles gresit.....din cate stiu, s-a facut "scandal" cand a prezentat Tata Nano-ul....si de catre GM cu Matiz-ul(scuze, Chevrolet Spark am vrut sa zic :) ) si Mitsubishi cu i-ul......insa daca te uiti atent, japonezii in general nu fac scandalul pe care-l fac contructorii americani si europeni....uita-te numa la copiile chinezilor......Daimler si BMW de multiple ori au dat in judecata producatorii chinezi(ptr o copie Smart, X5 etc.) dar cei japonezi inca nu....desi exista copii dupa Toyota Aygo, iQ, Lexus RX etc.....nici Honda n-a comentat nimic, desi, sa fim sinceri, conceptul Kia Koup e 'inspirat' foarte clar din Civic (din toate modelele Civic cate un pic, adica Type R eur., Civic Sedan US etc.)http://fc01.deviantart.com/fs31/f/2008/197/a/b/Kia_Forte_Honda_Civic_Ripoff_by_cash68.jpg.in fine, eu ti-am zis doar care a fost cronologia la aceste doua modele.... Mitsubishi i stiu ca a aparut in revista Supercar acu vreo 3 ani, cand s-a lansat in UK, si in Japonia era deja la acel moment pe piata de aprox. 2-3ani...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru