Incercare de record: 3 continente si 4900 km in 72 de ore cu un A3 1.9 TDI.

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.06.2009
Fostul pilot de raliu si actual recordman Guinness Gerhard Plattner va incerca sa conduca aceeasi masina prin Asia, Africa si Europa in doar trei zile.

Austriacul Gerhard Plattner vrea sa devina primul sofer care conduce parcurge trei continente in doar trei zile. Plattner este un fost pilot de raliu, cunoscut pentru recordurile sale indraznete obtinute la volanul automobilului. Alaturi de copilotul sau, Franz Dopple, Gerhard Plattner va incerca sa parcurca peste 4.900 kilometri in doar 72 de ore, la bordul unui Audi A3 1.9 TDI.

Echipajul va pleca din Maroc si va traversa apoi 13 tari europene, ca sa ajunga pe partea asiatica a orasului Istambul, la nu mai tarziu de 72 de ore de la momentul plecarii. Vehiculul va traversa stramtoarea Gibraltar cu ajutorul unui feribot, timpul necesar pentru acest eveniment nefiind contorizat in durata totala a calatoriei.

Aceasta tentativa de record va fi deosebit de solicitanta pentru cei doi piloti, care vor pleca in aventura loc in data de 8 iunie. Gerhard Plattner a parcurs peste sapte milioane de kilometri de-a lungul carierei sale. In 1991, pilotul a stabilit recordul pentru cel mai eficient tur al Pamantului la bordul unui vehicul.

La acea vreme, modelul folosit de Gerhard Plattner a fost un Audi 80 TDI. Recordul austriacului este valabil si astazi.

Via | Autoblog

Taguri: A3, Audi, TDI, record

Comentarii (15)

  • si eu care credeam ca cel mai eficient tur al pamantului afost facut de un fiat (
    3 4
  • VW_
    De ce nu cu un Golf(sau Pasat, sau Jetta), sau Seat, sau Skoda? Că toate au 1.9TDI în configuraţia de bază şi sunt mult mai uşoare decât AUDI dacă tot e să fie "eficient"! Mi se pare numai mie ca e praf in ochii prostilor?
    2 3
  • Radeam daca era vreun 1.9dci sau 1.9 jtrreedasdfasdfmnskldfnkasndfcjklznlcknzxlcvnzxlcnz sau cum ii zice!!
    1 3
  • Flaviu C
    hmm
    bai asta de mai sus...cu skodele....fi atent aici....omu o facut turu cu audi 80 in 91...deci are o afinitate pt marca asta....clar...
    acuma sa-ti mai explic....in opinia mea...ii vorba despre confort....ii skoda nu stai ca si-n seat....in seat nu stai ca si-n vw (desi astea 2 is f.similare ca si comfort) ....si intr=un vw NICIODATA n=o sa stai ca-ntr-un audi...pt ca asha-s facute...sa te simtzi mai bine-ntr-una decat in alta..;)
    5 2
  • vlad, canada
    72 ore + x
    najpa .. dinspre maroc, spania ... spre turcia .. oare nu trece si prin romanika ? :) ... sa vada si el cum e sa faci 24 de ore de la timisoara la bucuresti si apoi mai vb de record :) ...
    5 0
  • romanica
    Da,
    Daca s-a gandit sa treaca prin romanica noastra pitoreasca, the land of choice, i se duce pe copca tot recordul.
    2 0
  • Daca nu prin Ro, pe unde?
    Chiar daca scapa de Romania, de Bulgaria nu cred ca va scapa... si acolo e chiar mai nasol ca la noi. Cat despre masina, nu are prea mare importanta, insa de la Skoda pana la Audi, e cale lunga... foarte lunga. Ca de la Dacia la Renault...
    3 1
  • snowM3
    7.000.000 km
    a parcurs 7.000.000 km de- a lungul carierei sale ? mi-e putin mila de el, asta inseamna sa conduci 40 de ani la rand cate 479 km pe zi ... nu-ti mai ramane timp de altceva, mananci, dormi, conduci
    altfel, jos palaria, frumoase proiecte & recorduri !
    3 0
  • tractor13
    SALUTARE
    IO AM O SKODA 2 1.9 TDI SI A FOST CU BANII JOS 20000 IAR DACA VREAU SA AM DOTARI DE AUDI (ADICA CE ARE IN STANDARD FATA DE SKODA)
    MAI TRE SA DAU INCA VREO 6 -7 MII
    UNDEVA LA 28000 GASIM CU BANII JOS NOUL A4
    1.8 T
    D C TREBUIE TOT TIMPUL SA JUDECATI ASA?
    SUNT UN PIC SUBIECTIV RECUNOSC
    0 2
  • Marian
    @tractor13
    De ce marea majoritate compara Octavia cu A4 si Passat? Ce treaba au unele cu altele? Octavia e facuta pe platforma Golf 5, ca si Audi A3. Diferenta nu se vede doar la optionale, mai e si calitatea plasticului de pe bord, a tapiteriei si alte maruntisuri. Oricum nu prea se justifica diferenta de pret intre un a3 si o octavia, dar una e sa te dai jos din audi si alta e sa te pozezi in skoda :D.

    Legat de subiectul stirii: Cam mult combustibil consumat de o persoana "ecologica" pt a parcurge cei 7 mil de km, chiar si de dragul de a arata ca se poate conduce si economic. Parerea mea.
    1 0
  • nu ma pot abtine...
    Cam cat de inteligent trebuie sa fii sa dai 20000 Eur pe o Skoda Octavia? Damn it! Mai pui 2000 si iti iei A3 tot diesel, care este mult peste octavia... sau la acelasi pret poti lua Golf daca esti fan Vag. Daca nu tii ca orbu' de bata, sunt multe masini net mai bune decat Skoda in banii aia sau chiar mai putin. Mai mult de 16000 nu merita nicio Skoda inafara poate de Superb, dar sa nu uitam ca si aia e Skoda... Sa vedeti ce mi-o iau acum de la toti posesorii de "Loganuri nemtesti".
    1 2
  • exitus
    :)
    militieniiiii.....pe ei fratilor,daca trec prin Romania.....opriti-i in fiecare localitate....dati-le amenzi la greu;)
    0 2
  • RE: cozappz
    AUDI A3 1.9 TDIe asta e raspunsul la intrebarea " DE CE AUDI ? "
    Eu personal am scos consum de 3,5 % cu modelul asta,si nu sunt pilot , asa ca mai ganditi-va sau documentati-va putin inainte sa faceti afirmatii gratuite.
    0 0
  • PT tractor13
    Ce legatura are clasa premium cu Skoda?Iti spun eu ca nu are nici o legatura.Atunci cand o sa ai un Audi pe care sa-l folosesti zi de zi o sa faci singur diferenta."Progres prin tehnologie" asta are Audi
    0 0
  • Bogdan
    @beewhore:Ai mers vreodata cu octavia cu golf 5 sau audi.Daca ai merge cu ele ai sa vezi cum stai in fata si spate in octavia.Skoda este la fel ca volkswagen si audi,toate sunt la fel decat audi au motoare puternice.Plus decat sa dau 27000 pe un audi a3 chel mai bine imi iau passat sau superb :P
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru