Infiniti va lansa un vehicul electric premium în 2013

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 27.09.2010
Gama Infiniti va primi un vehicul electric de clasă premium în 2013. Acesta va oferi cinci locuri şi va avea performanţe deosebite.

Infiniti a prezentat schiţa unui vehicul electric premium, pe care îl va lansa în 2013. Modelul va oferi cinci locuri şi va avea zero emisii de carbon. Există şanse ca modelul respectiv să fie dezvoltat pe platforma lui Nissan Leaf, iar diferenţa dintre cele două modele să fie făcută de finisajele interioare, design şi performanţe. Cei de la Infiniti au promis că vor continua să dezvolte modele de performanţă, chit că vor realiza vehicule electrice sau hibrizi.

Pe lângă noul hibrid, cei de la Infiniti au reconfirmat dezvoltarea unui model de clasă compactă. Modelul lor de clasă compactă va lupta în segmentul premium, iar principalul său rival va fi Audi A3. Infiniti va deveni astfel cel de-al doilea constructor premium care intră în segmentul compact, după Lexus cu al lor CT200h. Spre deosebire de Lexus, modelul entry-level din gama Infiniti ar putea să nu fie hibrid, sau cel puţin să nu fie oferit doar în versiune hibridă. Cei de la Infiniti nu au oferit detalii suplimentare despre noul lor model compact.

Anunţul dezvoltării celor două modele a fost făcut la prezentarea celui mai nou model Infiniti – M35 Hybrid. Modelul respectiv este echipat cu un motor V6 de 3.5 litri de provenienţă Nissan şi este sprijinit de un motor electric de 68 CP care îl ajută să atingă o viteză maximă de 80 km/h în modul 100% electric.

Debutul comercial al lui Infiniti M35 Hybrid va avea loc în primăvara anului viitor.

Via | Autoactu 

Comentarii (1)

  • ...in sfarsit am vazut pe viu m35...e superb,e clar o masina comparabila cu cele germane..poate chiar peste....unele(audy)
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru