Inginerii Porsche sugereaza crearea unui 911 electric

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.06.2009
Un oficial Porsche a sugerat dezvoltarea unui 911 electric, dar acest anunt nu are caracter oficial. Modelul va incerca sa prezinte spiritul Porsche intr-un vehicul electric.

Inspirati de dezvoltarea unui Porsche 997 electric de catre germanii de la RUF, inginerii Porsche sugereaza un viitor 911 electric. Wolfgang Durheimer, un oficial Porsche, si-a declarat admiratia pentru modelul Ruf Greenster, in timp ce a subliniat diferentele dintre acest model si un potential 911 electric de serie. Principalele diferente dintre cele doua modele constau in faptul ca modelul Greenster al tunerului Ruf nu trebuie sa ofere un spatiu rezonabil in portbagaj si nici nu trebuie sa aiba o masa redusa.

Ruf Greenster este bazat pe Porsche 997 si poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar cinci secunde. Modelul dezvolta 362 CP si un cuplu motor de 942 Nm, valori disponibile pe intreaga durata de functionare a motorului si la orice turatie. Un eventual Porsche 911 electric ar trebui sa fie ceva mai rapid, mai usor si sa ofere un spatiu de depozitare rezonabil in portbagaj. Ruf Greenster are o masa de 1.695 kilograme, ceea ce il impiedica sa accelereze la fel de rapid ca un Porsche 911, in ciuda curbei de cuplu oferite.

Fanii Porsche vor trebui sa mai astepte cativa ani pana la introducerea acestui model, deoarece oficialii producatorului german nu au anuntat nici o intentie de a introduce un Porsche 911 electric in productia de serie. Chiar si dezvoltarea unui asemenea model este pusa sub semnul intrebarii, avand in vedere problemele economice pe care le intampina compania germana Porsche.

Via | MotorAuthority

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru