Inovatie germana: Auto Stop/Start

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 24.05.2006
Daca va preocupa modul in care constructorii germani isi vad viitorul, iata un prim raspuns: cei de la BMW vor lansa in 2007 un sistem de pornire si oprire automate ale motorului. La revedere, turatii maxime pe loc, la semafor!
Inovatie germana: Auto Stop/Start

BMW le pregateste o supriza celor care indragesc marca bavareza. Incepand cu anul viitor, germanii vor lansa un sistem inedit, care face parte din pachetul tehnologic “Efficient Dynamics”.

Acesta este menit sa creasca economia de carburant si sa reduca emisiile poluante. Numele oficial al sistemului este “Auto Start/Stop”, iar rolul sau este de a opri automat motorul in momentul in care rotile masini nu se misca. Imediat dupa ce soferul misca pozitia levierului cutiei de viteze sau accelereaza, sistemul reporneste motorul.

Inteligentul sistem al celor de la BMW este format din mai multi senzori interconectati care transmit constant informatii motorului pentru ca sistemul sa functioneze. Sistemul Auto Start/Stop si alte cateva sisteme noi ale celor de la BMW, cum sunt High Precision Injection sau Break Energy Regeneration (primul este un sistem de injectie de mare precizie, asa cum ii arata si numele, iar al doilea un sistem care utilizeaza energia utilizata la franare), vor aparea in curand pe modelele germane.

Tehnologia Auto Start/Stop va putea fi utilizata in premiera pe versiunile cu patru si sase cilindri ale Seriei 1, Seriei 3 si ale Seriei 5.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru