Inovaţie: Nissan va introduce un sistem care evită acceleraţia involuntară

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 13.10.2011
Nissan a inventat un sistem care controlează apăsarea acceleraţiei în situaţii critice. Sistemul detectează un potenţial impact, taie răspunsul acceleraţiei şi aplică frâna.

Esential

10.000 de accidente grave au loc anual în Japonia din cauza accelerării neintenţionate.

Nissan caută să sporească siguranţa oferită de modelele sale cu un nou sistem revoluţionar, ce ar urma să fie introdus în următorii doi ani. Constructorul japonez a dezvoltat o pedală de acceleraţie activă, care se foloseşte de un sistem complex pentru a controla reacţiile necontrolate sau greşite ale şoferului.

Mai exact, senzorii supraveghează apăsarea acceleraţiei şi evită situaţiile în care pedala ar putea fi folosită periculos. Invenţia, botezată Acceleration Suppression Technology, are ca scop evitarea a peste 10.000 de accidente mortale, petrecute anual în Japonia din cauza accelerării neintenţionate sau din cauza folosirii necorespunzătoare în situaţii de urgenţă. De nenumărate ori, şoferul poate continua să accelereze, agravând astfel impactul.

Un senzor recunoaşte situaţia de urgenţă şi atenţionează şoferul printr-o avertizare sonoră şi vizuală. În cazul în care şoferul nu eliberează acceleraţia, iar maşina se îndreaptă către un obstacol, sistemul acţionează frânele evitând astfel impactul.

Inginerii Nissan au dat asigurări că tehnologia nu va respinge intenţia de accelerare şi nu va frâna decât atunci când va detecta coliziunea cu un obiect frontal.

După finalizarea ultimelor teste, japonezii vor introduce sistemul în producţia de serie în 2013.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • bravo!
    Nissan are multe inovatii interesante
    13 0
  • Mai bine o spoiler rupt decat intre 4 scanduri
    Ma intreb cum reactioneaza in cazul unei depasiri la limita. Numai sa-ti taie acceleratia nu-ti doresti.
    Cum orice sistem la inceput are buguri, probabil ca va salva multe spoilere spate si va baga cativa oameni in pamant.

    Sistemul ar fi bun la viteze pana la 30km/h totusi.
    0 6
  • amice te-ai uitat la film? tu ai vazut ca demonstratia era facuta la plecarea de pe loc?? ce viteza crezi ca avea masina aia?
    6 0
  • Da de cand cei de la Nissan experimenteaza pe masini Infiniti?!?!?!
    1 2
  • @Ion
    Infiniti e divizia de premium a producatorului japonez Nissan
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru