IPOTEZE: Volkswagen In, viitor rival pentru Smart Fortwo si Toyota iQ

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 01.02.2010
Echipa de design braziliana a grupului Volkswagen a dezvaluit recent un studiu de design care are in prim plan conceptul In, viitor rival pentru minicar-urile Smart Fortwo si Toyota iQ.

Divizia de design Volkswagen din Brazilia a publicat recent o serie de imagini ale unui concept creat de o echipa de studenti, aspiranti la un loc in echipa de creatie a constructorului german. Botezat Volkswagen In, studiul de design este rezultatul eforturilor combinate a patru tineri, castigatori ai concursului Talento Volkswagen Design 2008.

Proiectul a fost monitorizat cu atentie de mult mai experimentatii Oscar Mendoza si Marilia Biill, care au sustinut activitatea studentilor pe tot parcursul anului 2009. Echipa care a lucrat la dezvoltarea conceptului si-a propus sa dea nastere unui model de dimensiunea unui Smart Fortwo, capabil sa transporte doua persoane si bagajele lor.

Pentru propulsia minicar-ului de numai 2.48 metri a fost ales un motor de 1.0 litri, dar si mai multe versiuni cu numai doi cilindri, toate montate in partea posterioara. Designerii au luat in calcul si posibilitatea instalarii unui tren de rulare electric, cu patru motoare pozitionate pe fiecare roata.

Designul exterior si cel interior sunt interpretari la scara mai mica ale conceptului Up!, influenta vedetei dezvaluite in 2007 la Frankfurt fiind evidenta.

via | carscoop

Comentarii (2)

  • arata bine
    mult mai bine ca smart
    9 3
  • .......
    unul electric ar fi excelent
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru