Italia: Seat Exeo ST "îmbracă" uniforma de poliţist

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Poliţia rutieră din Italia va beneficia de 58 de unităţi Seat Exeo ST 2.0 TDI pe care le va folosi pe post de vehicule de patrulare pe autostrăzi.

Ibericii de la SEAT au semnat un contract cu Poliţia Rutieră din Italia, prin care vor furniza o flotă de Exeo ST. Flota este reprezentată de 58 de unităţi Exeo ST 2.0 TDI în versiunea de 143 CP. Toate exemplarele sunt echipate cu elementele necesare poliţiştilor şi vor patrula pe autostrăzile din Italia. Modelele beneficiază de un filtru de particule în standard şi respectă normele Euro 5, pentru a asigura sustenabilitatea poliţiei rutiere italiene, care utilizează, printre altele, un Lamborghini Gallardo şi alte supercar-uri.

"Ne mândrim cu faptul că Seat Exeo ST a fost vopsit în culorile Poliţiei Rutiere şi este folosit de aceştia în misiune. Modelele noastre au calităţi dinamice deosebite, tehnologie fiabilă şi echipamente de top, care îndeplinesc necesităţile poliţiştilor.", a declarat Carl-Louis Vignon, directorul Seat Italia.

Versiunea standard a lui Seat Exeo ST beneficiază de şapte airbag-uri, ABS, ESP cu brake assist şi altele. Modelele furnizate poliţiei sunt echipate cu un laptop, girofar cu sirenă şi afişaj special montat pe plafon care permite derularea pe orizontală a unor mesaje importante pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Poliţia Rutieră din România utilizează şi ea un Seat, exemplarul respectiv fiind un Leon Cupra de 200 CP, intrat în serviciul de patrulă al Autostrăzii A2.

Via | Motori.it

Comentarii (18)

  • krajla
    si probabil n-au costat 70.000 de Euro..
    15 0
  • cupra
    Cupra are 240cp nu 200 cum scrie in articol. Daca are 200 nu e Cupra e FR.
    10 0
  • rusinica
    In primul rand stirea reprezinta o rusine pentru industria italiana de automobile!
    Adica o companie spaniola care si-a inceput activitatea producand modele sub licenta Fiat, trece la VAG si la VAG fiind livreaza masini politiei ITALIENE. Asta fratilor poate insemna doua lucruri. Ori in Italia coruptia infloreste la fel ca pe la noi si un om politic are vreo relatie speciala cu vreun dealer SEAT, ori s-au gandit baietii sa cumpere o masina cat de cat fiabila ca de fiabilitatea brandurilor Fiat, Lancia, Alfa Romeo si a altor marci de astea cu garantie 5 ani din care 3 stau prin service-uri, sau saturat.
    7 6
  • @ mihai
    SEAT Exeo
    Alegerea politiei italiene nu mai surprinde dupa ce Marchionne a declarat recent ca FIAT ar sta financiar mult mai bine daca nu ar exista uzinele din Italia . In ceea ce priveste SEAT ca furnizor de masini de politie in Italia, se pare acest prim lot este doar inceputul, firma spaniola se pare ca va furniza careva sute de masini SEAT Exeo politiei italiene .
    4 0
  • @ mihai
    Uitasem de ultima declaratie a lui Marchionne care a afirmat recent ca Alfa Romeo 159 a fost o eroare . Dupa ce seful FIAT face o astfel de afirmatie, sansele ca vreo politie din Europa sa mai achizitioneze modelul Alfa Romeo 159 sunt practic nule .
    5 2
  • ERATA
    "S-AU"
    0 0
  • @@mihai
    Oricare ar fi motivele, din punctul meu de vedere ceea ce se intampla este tot un dezastru pentru FIAT si toate brandurile din cizma ce i apartin. Mai raman ca si politia franceza sa cumpere "neste" Pasaturi si refrenul imnului de stat al Germaniei se va aplica pe deplin in lumea auto ... "Deutscland Uber Alles!
    8 1
  • @mihai Imnul Germaniei
    "Deutchland Uber Alles" a fost imnul Germaniei naziste. Nu cred ca ai vrea sa fie peste toti Germania nazista.
    5 3
  • Degeaba
    La carabinieri tot alfa o sa le cumpere si probabil ca asteapta sa apara noua Giulia cand o sa schimbe actuala flota de 159 :)
    5 3
  • @ rolf
    "Das Lied der Deutschen" este si in prezent imnul Germaniei
    http://www.answers.com/topic/deutschlandlied-1
    4 2
  • @rolf
    Esti habarnist de-a dreptul fratioare! Asa cum bine a spus colegul de forum mai sus, "Das Lied der Deutschen" nu numai ca este in prezent imnul Germaniei, insa muzica-i apartine unuia dintre cei mai importanti compozitori ai Europei. In mod cert, educatia ta manelistica nu-ti permite sa-i cunosti numele... Se numeste Joseph Haydn!!! Si inca ceva... cantecul dateaza de la sfarsitul secolului 18, asa ca de nazism poate fi vorba doar in creierul tau neted. Si inca ceva! Schimba naibii pseudonimul ala! Nu de alta da' esti la fel de teuton ca si Cartierul Ferentari ! Alles gutte !
    5 1
  • @mihai
    Faptul ca te gasesti pe un forum nu ar trebui sa-ti permita sa jignesti pe cineva, ba din contra ar fi un bun prilej sa-ti arati nivelul de cultura in mod decent si civilizat.
    Sunt convins de faptul ca daca am sta la o discutie "face to face" bruma ta de bun-simt nu ti-ar permite sa faci pe cineva pe care nu-l cunosti "creier neted" sau sa-i vorbesti despre "educatia manelista".
    Nu am pretentia ca sunt atoatestiitor dar cei sapte ani de acasa nu-mi dau voie sa murdaresc pe cineva cu care n-am avut nici contact anterior.
    Sa inteleg ca din libertatea de expresie si exprimare tu doar atat ai inteles? Crezi ca daca folosesti tonul condescendent "Esti habarnist de-a dreptul fratioare! " te ridici, vezi Doamne, deasupra mea?
    Total gresit! N-ai aratat nimic! Cu atat mai putin cultura si inteligenta!
    Daca ai considerat comenteriul meu ca fiind gresit puteai sa o faci intr-un mod civilizat.
    O seara buna Domnule Mihai.
    5 1
  • @mihai
    la noi in Politie sunt mai Passat-uri din generatia a 9-a ( cele dinainte de 2007 ) si cateva Vento-uri , ca sa nu mai zic ca politicienii se plimba cu masini nemtesti , senatorilor fiindu-le sila de Logan-uri . ce daca italianii folosesc masini spaniole ?
    1 2
  • @rolf
    Herr Rolf,
    Ofuscarea dumneavoastra este pe cat de penibila, pe atat de amuzanta. Adica DUMNEAVOASTRA dati dovada de incultura si tot DUMNEAVOASTRA sariti in sus ! Daca asta numiti "bun simt", permiteti-mi sa va marturisesc ca acesta imi lipseste cu desavarsire atunci cand discut cu pseudo-intelectuali, culturalizati fortat prin intermediul forumurilor si televizorului. Discutie fata in fata? Pai nu poate fi vorba de asa ceva domnul meu! In general anturajul meu este alcatuit din oameni de la care am cate ceva de invatat. Oameni care atunci cand contrazic pe cineva verifica inainte, iar daca nu sunt siguri intreaba si nu fac afirmatii imbecile. De la TINE ce-as putea sa invat ??? Poate istoria RSR??? Sau poate ce mai scriu tabloidele? Sfatul meu este sa mai zabovesti in biblioteca inainte sa faci pe desteptu' pe forumuri! Ai putea sa incepi prin a da maneaua mai incet si a asculta cantecul asta pe care ignoranta te face sa-l hulesti. Hai, pa !
    2 3
  • @mihai
    Ce daca? Pai am spus eu ca e ceva rau? Am spus doar ca pentru o tara care se pretinde mare producatoare de autoturisme este o rusine sa-si doteze institutiile publice cu masini produse in alta tara. Si nu am spus ca la noi este bine ceea ce se intampla. Dimpotriva, este la fel de jenant. Cu toate astea Dacia nu are pretentii de mare producator.
    3 0
  • era@ AdrianosFidi
    am gresit titlul :) Scuze
    0 0
  • pe langa subiect
    Mai fratilor, ce naiba va certati aiurea pentru imnul germaniei?

    Ideea este ca politia italiana cumpara de la spanioli (care dupa mine sunt ultimii pe scara producatorilor auto din europa) audi A4 seria veche rebranduite, pentru ca SEAT, desi este in curtea vw este singurul care merge in paguba.

    Intr-adevar industira auto italiana este varza
    3 2
  • @mihai,rolf
    @mihai,rolf
    Draga mihai si rolf,

    Mai lasati din manelism si romanism ca vad ca tot la cearta o dati.
    Scoateti-va si voi capul din pamant si dati-va seama ca asta nici macar nu este un forum,sunt doar niste comentarii la un articol.Probabil va credeati importanti ca va certati pe un forum,ei bine aflati ca nu este cazul.

    XOXO,
    mrmod.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru