Ixo a creat o miniatura a lui Simca-Abarth 1300

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 19.09.2009
Creatorul de jucarii Ixo a produs o copie in miniatura a modelului Simca-Abarth 1300. Aceasta a fost reprodusa la o scara de 1:43.

Producatorul de masini de colectie Ixo a creat o copie in miniatura a modelului Simca-Abarth 1300. Masina a fost fabricata pe o scara de 1:43 si infatiseaza modelul cu care echipa Belgiei a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Din cele sapte masini Abarth care au luat startul in cadrul cursei din anul 1962, aceasta a fost singura care a terminat, clasandu-se pe locul 14. Echipajul belgian format din Claude Dubois si Georges Harris a parcurs circuitul de 268 de ori, totalizand 3.603 kilometri.

Copia acestei masini a fost vopsita de cei de la Ixo in culorile Belgiei si poarta numarul 43, acelasi numar ca si modelul original. Simca-Abarth 1300 este al doilea model din seria Simca creat de Ixo. Exteriorul are acelasi design, insa exista si cateva diferente in comparatie cu masina care a concurat la Le Mans.

In partea din spate, capota care ascunde motorul a fost ridicata pentru a imbunatati racirea propulsorului, iar in fata parbrizului a fost montat un geam pentru protectia acestuia. La interior predomina culoarea neagra, iar cei de la Ixo nu au uitat sa monteze scaunele, volanul si plansa de bord.

via | caradisiac

Comentarii (1)

  • osmihai
    ?
    asa si...?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru