Jaguar dezvoltă XE, un coupe mic cu design sportiv

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.07.2010
Jaguar a promis că va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Geneva, de anul viitor, un model complet nou. Este vorba despre un model sport de mici dimesiuni care se numeşte XE.

Evoluţia brandului Jaguar de la preluarea Tata Motors continuă să fie ascendentă, drept pentru care britanicii îşi permit luxul de a căuta o lărgire a gamei de modele. De această dată, constructorul premium îşi doreşte un model sport de mici dimensiuni, care se află deja în faza de dezvoltare.

Dacă lucrurile evoluează bine, ar trebui să vedem în cadrul Salonului Auto de la Geneva, de anul viitor, prima interpretare "în carne şi oase” a modelului sportiv. Pentru a economisi şi a grăbi procesul de concepţie, Jaguar va folosi o variantă mai scurtă a platformei viitorului XK, coupe-ul actual urmând să lase loc unui urmaş ceva mai mare, cu ceva mai mult spaţiu pentru pasagerii din spate.

Structura pe care vor fi construite cele doua modele va fi în întregime din aluminiu, ceea ce înseamnă că masa totală va scădea, iar ţinuta de drum se va îmbunătăţi simţitor. Designul exterior va fi incluenţat radical de actuala filosofie, implantată deja pe modele ca XJ şi XF.

via | 4wheelsnews

Comentarii (1)

  • nu stiu ce-or mai scoate ei dar ....modelu din imagine e....bestial mai ales pe alb ,o masina faina tare de tot...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru