Jaguar pregăteşte o versiunea break a lui XF

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.07.2011
Potrivit publicaţiei australiene Carsales, cei de la Jaguar vor dezvolta o versiune Wagon a lui XF, care va avea un design deosebit.

Englezii de la Jaguar pregătesc o versiune Wagon a lui XF, anunţă Andrew Whyman, inginerul şef al proiectului XF, într-un interviu pentru Carsales. Modelul respectiv ar putea să fie oferit doar în Europa, fiind destinat pieţei disputate de A6 Avant, Seria 5 Touring şi E-Klasse Wagon. Oficialul Jaguar nu a specificat când va fi gata versiunea Wagon a lui XF, dar a specificat faptul că acest model va avea un design special.

Nu pot spune când va debuta, dar XF are nevoie de o asemenea versiune. Ian Callum va face ceva diferit cu acest model. Va fi diferit, cu caracter şi prestanţă, a explicat Whyman în cadrul interviului pentru australienii de la Carsales. În prezent, publicul este mult mai deschis la modele diesel ale constructorilor care nu aveau tradiţie în acest sector, iar situaţia este similară cu break-urile. Aşadar, un break diesel de la Jaguar se prezintă ca o idee promiţătoare.

O serie de zvonuri anunţau un hatchback cu cinci uşi de la Jaguar, care ar fi avut proporţii de coupe, de unde şi explicaţia din spatele versiunii Wagon a lui XF. Cel mai probabil, aceasta va avea un design deosebit de sportiv, cu o notă elegantă şi o siluetă specială.

Ultimul model din acest segment oferit de cei de la Jaguar a fost X-Type Estate, model care nu a ajuns să fie apreciat la întreaga sa valoare atunci când a fost pus la vânzare. Rezultatele slabe de vânzări ale versiunii respective i-au făcut pe cei de la Jaguar să disconsidere un XF Wagon în primă fază, dar proiectul s-a derulat astfel încât să fie necesar debutul unei asemenea versiuni în gama Jaguar XF.

Via | Carsales

Comentarii (2)

  • Plictisitor...
    1 7
  • Opinie
    Chiar ma gandeam cum de o masina care se preteaza la SW nu are asa ceva. Asteptam si vom vedea ce va iesi. Atat. De cumparat ... lasam pe altii.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru