Salonul Auto de la Paris 2014

Jaguar XE: noul rival pentru BMW seria 3, tot mai aproape de lansare

Publicat Luni, 01.09.2014
de Bogdan Mirică
Comenteaza 0
Jaguar XE: noul rival pentru BMW seria 3, tot mai aproape de lansare - Poza 1
Jaguar continuă să pregătească lansare anoului XE, rivalul declarat al lui BMW Seria 3. Modelul va fi o revoluţie în clasa premium şi va introduce tehnologii în premieră mondială.

Pe măsură ce ne apropiem de 8 Septembrie, data anunţată oficial pentru debutul noului Jaguar XE, constructorul britanic continuă să menţină trează atenţia publicului cu teasere. De această dată este vorba despre un video, care anticipează momentul lansării noului sedan premium de clasă medie, programat a se duela cu modele celebre ca BMW Seria 3 şi Audi A4.

După cum bine ştim, noul Jaguar XE reînvie moştenirea vechiului X-Type, într-o formă cu mult evoluată. Maşina va fi construită pe o platformă alcătuită în proporţie de 75% din aluminiu. Asta înseamnă o masă totală extrem de redusă şi eficienţă sporită pentru viitoarea gamă de motorizări.

Jaguar XE va avea o caroserie cu 75% aluminiu şi o versiune cu consum de 4 litri

Esential 4 litri/100 de kilometri va consuma cea mai economică versiune a modelului Jaguar XE.
300 de km/h va putea atinge cea mai rapidă versiune a noului Jaguar XE.
Cea mai economică alternativă va fi cel mai probabil un diesel, al cărui consum a fost anunţat deja: numai 4 litri/100 de kilometri.
Emisiile sunt şi ele de numai 100 g/km. Tot în gamă va fi prezent şi o versiune de performanţă, capabilă să se bată cu BMW M3 şi Mercedes C63 AMG. Ea va putea atinge 300 de km/h, însă debutul oficial este aşteptat abia în 2016.

Noul sistem infotainment numit InControl va fi principalul punct de atracţie în habitaclul noului model Jaguar XE. El se va concentra în jurul unui ecran tactil de 8 inch, poziţionat în centrul planşei de bord. Pe lângă acesta, Jaguar XE va oferi, în premieră mondială, şi o proiecţie cu laser pentru informaţiile afişate direct pe parbriz prin intermediul sistemului Head-Up Display.

Jaguar a prezentat prima imagine cu interiorul modelului XE


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru