Jaguar XF 2.2 diesel: 4.637 km cu patru opriri de realimentare

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 15.11.2011
Jaguar a adus un XF diesel în Statele Unite ale Americii pentru a-i prezenta abilităţile în materie de economie de carburant. Modelul a avut un consum mixt de 4.5 litri la sută.

David şi Alexander Madgwick au derulat o testare independentă a lui Jaguar XF diesel în Statele Unite ale Americii. Cei doi britanici au străbătut SUA într-o săptămână, acoperind 4.637 kilometri cu doar 4.5 litri la sută. Întreaga călătorie a necesitate patru opriri pentru realimentare, pe lângă plinul iniţial. Deşi versiunea 2.2 diesel a lui Jaguar XF nu este oferită şi pe piaţa americană, cei de la Jaguar au adus un XF din Regatul Unit pentru a-i ajuta pe cei doi în călătoria lor de promovare a acestui model.

"Proiectul a fost destinat testării economiei potenţiale a lui XF 2.2 Cifrele incredibile realizate de maşină au fost obţinute prin perfecţionarea fiecărui element al modelului şi eficientizarea fiecărei componente – de la aerodinamică la motorul de 2.2 litri cu patru cilindri în linie cuplat unei transmisii automate cu opt trepte. Întreaga echipă XF este incredibil de mândră de ceea ce s-a realizat până acum şi de demonstraţia de forţă realizată de cei doi aventurieri.", a declarat Paul Alcock, Project Managerul lui Jaguar XF, prezent de-a lungul călătoriei.

Jaguar XF este oferit în Europa şi cu un motor diesel de 2.2 litri. Acesta furnizează 190 CP şi un cuplu motor de 450 Nm.

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în 8.5 secunde şi viteza maximă este de 225 km/h. XF nu este la prima performanţă de acest gen, modelul reuşind să parcurgă 1.312 kilometri cu un singur plin şi un consum mediu de 4.9 litri la sută.

Via | Carscoop

Comentarii (9)

  • viteza medie???
    e fff imoprtant!!!
    6 0
  • au mers cu 50km/h tot drumul? .. intr-a 8-a ?
    4 12
  • florin
    salam
    smecher tare:X:X
    0 1
  • si eu am un motor de 2.2 litri dar 65 de cp mai putin. dar la ce potential observ ca are o astfel de cilindree ma gandesc serios la un remap desi sunt foarte multimit de cuplul actual 280 care se simte binisor. Consumul minim ce l-am avut la drum lung de cel putin cateva sute de km a fost de 5.6 si tinand cont ca nu e rafinat ca un jaguar si nu am decat 5 trepte (nu 8 :D) si fara pilot automat eu zic ca este foarte bine. Oricum o bijuterie de masina Jag'ul.
    6 3
  • Anonim
    Bataie de joc
    ce bataie de joc. americanii platesc 3.5 lei pe litru de motorina, iar la noi a sarit de 5.5 lei. sa nu-ti vina sa ii omori ?
    7 2
  • da....nu numai mult slavitele vagoane consuma putin ci au si altii tehnologie asa ca...nu mai tot cobiti.....
    2 3
  • Ian, a mea care nu este VW, ( de doar 2litri..) mananca 4.2% la drum extraurban "combinat" cu o viteza medie de peste 80km/h si 5,5% la 130km/h constant ... ... dar pentru MB nu este un mare motiv de stire de marketing ... pentru ca este ceva comun la masinile cu motoare diesel.

    Daca imparti distanta de 4637km la timpul de 7*24h iti da un rezultat mega fantastic de viteza medie ... iei, hai sa apasam manutza rosie si sa-i spunem ca-i cretin rau ca nu se gandeste ca au mai facut si aia pauze ... au facut pauze.. de 5 zile din alea 7 ?
    2 3
  • -rolf-
    Pret combustibil
    Toate bune si frumoase, dar careva dintre voi a sesizat ce pret de nimic are motorina? Un US gallon costa 4.139 $ si are un volum de 3.78 litri asta inseamna ca un litru de motorina in US costa 1.09 $ ceea ce inseamna binisor sub un Euro !!! Chiar nu prea mai conteaza cat consuma la asa preturi si mai ales raportat la veniturile lor.
    7 0
  • @unckle
    Au mers cu aproape 60 dar de mile/h si nu km/h pentru ca masina fiind adusa din Anglia si cu volan pe dreapta cums se vede din poze are si vitezometrul in mile.
    Deci viteza a fost de circa 96 km/h.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru