Jeep şi Fiat vor construi un SUV de segment B în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.10.2011
Marca Jeep va beneficia de o revigorare serioasă în următorii ani, urmând să primească un model de segment B, un nou model de segment C şi înlocuitori pentru Liberty, Wrangler şi Grand Cherokee.

Grupul Fiat a prezentat un plan de revigorare a mărcii Jeep. Marca americană urmează să primească patru modele noi până în 2013, alături de generaţii noi sau facelift-uri pentru modelele actuale. Scopul grupului este de a dubla vânzările Jeep în termenul respectiv, ţinta pentru 2014 fiind de 800.000 de unităţi. Având în vedere faptul că Jeep a vândut 400.000 de unităţi în 2010, ţinta acestora este cel puţin ambiţioasă.

ÎNLOCUITORUL LUI SEDICI VA FI VÂNDUT ŞI DE JEEP

 

Primul model nou de la Jeep va fi un SUV de segment B, care se va lupta pe segmentul lui Nissan Juke. Respectivul model va fi construit la uzina Fiat Mirafiori, din Torino. Fiat va comercializa un model bazat pe aceeaşi platformă, iar acesta va deveni succesorul lui Sedici. Platforma celor două modele se numeşte SUSW şi reprezintă o versiune mai lată a arhitecturii Fiat European Small, adaptată la reglementările pieţii americane. Cei de la Fiat vor folosi platforma respectivă şi la uzina lor din Serbia, pentru a crea înlocuitori ai modelelor Idea şi Multipla.

PLATFORMA C-EVO VA FI LĂŢITĂ ŞI VA DA NAŞTERE UNUI SUV COMPACT

 

Jeep Compass şi Jeep Patriot vor primi un înlocuitor unic, care va fi bazat pe arhitectura CUSW. Respectiva arhitectură va fi utilizată şi în gama Dodge, pe un sedan compact care îl va înlocui pe Caliber şi va debuta la Salonul Auto de la Detroit. Platforma CUSW este o versiune lăţită a platformei C-Evo utilizată de Fiat în Europa, cea mai nouă creaţie în baza acesteia fiind Alfa Romeo Giulietta. Jeep Liberty va avea şi el un succesor, dar acesta nu primeşte platformă Fiat.

Versiunile îmbunătăţite ale lui Wrangler şi Grand Cherokee vor debuta şi ele. Vârful gamei va fi reprezentat de Jeep Grand Wagoneer, un model cu şapte locuri care va debuta în 2013.

În prezent, cei de la Fiat-Chrysler discută cu sindicaliştii americani de la UAW (United Auto Workers) pentru a stabili condiţiile în care va fi produs înlocuitorul lui Compass şi Patriot, model care ar putea fi reprezentat de succesorul lui Fiat Bravo (construit pe platforma C-Evo). Italienii pregăteau un crossover de segment C, iar înlocuitorul celor două modele Jeep va fi tot pe plaformă de segment C provenită de la Fiat, de unde şi posibilitatea ca viitorul Bravo să fie vândut şi sub sigla Jeep. Jeep Grand Wagoneer a fost anunţat chiar de Sergio Marchionne. Modelul va fi lansat în ianuarie 2013.

Via | Carscoop

Foto - Jeep Willys2 Concept | Notă: Modelul din imagine este un concept şi nu are legătură cu viitorul SUV de segment B al americanilor

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru