Jeep Wrangler Pickup ar putea debuta în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 24.09.2010
Jeep realiza o versiune de producţie a conceptului Gladiator din 2005, această urmând să debuteze pe piaţă în 2012. Nu există informaţii despre disponibilitatea în Europa.

Jeep va introduce o versiune pick-up a lui Wrangler în 2012, spun unele voci. Primele zvonuri au apărut la începutul acestei veri, dar situaţia a evoluat şi oficialii mărcii au discutat din nou despre introducerea în producţie a unui model inspirat de conceptul Gladiator (cel din imagini) prezentat în 2005. În timp ce ar putea exista modificări la nivelul platformei, Jeep ar putea prelua direct design-ul prezentat la vremea respectivă pe viitorul model pick-up.

Platforma viitorului pick-up de la Jeep ar putea fi preluată direct de la viitoarea generaţie a lui Wrangler. Generaţia respectivă va debuta după jumătatea anului viitor şi va beneficia de numeroase îmbunătăţiri la nivel tehnic. Bena acestui pick-up va avea o capacitate de încărcare mai mare decât cea a rivalilor săi americani şi japonezi, spun cei de la Jeep, refuzând să anunţe detalii suplimentare. Debutul în producţie va avea loc la finele anului 2011, iar primele exemplare vor fi livrate clienţilor în prima parte a anului 2012.

Conceptul Jeep Gladiator avea un plafon din pânză şi un parbriz care se putea plia în faţă.

Toate aceste elemente erau create în cinstea generaţiei Jeep Gladiator produsă între 1962 şi 1970. Conceptul din 2005 avea un motor common-rail turbodiesel de 2.8 litri, care furniza 163 CP şi 400 Nm din cei patru cilindri ai săi. Puterea era livrată celor patru roţi prin intermediul unei transmisii manuale cu şase rapoarte, iar sitauţiile dificile erau dezmorţite rapid cu reductorul său şi cu garda la sol de 35 de milimetri.

Via | Motori.it 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru