Kia a dezvaluit noul Forte Koup la New York

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.04.2009
Kia Motors a dezvaluit versiunea coupe a lui Forte la Salonul Auto de la New York.

Kia a prezentat versiunea coupe a lui Forte la Salonul Auto de la New York. Modelul are un aspect similar cu cel al conceptului cu acelasi nume. Forte Koup face parte din acelasi val de design cu modelul Soul. Potrivit oficialilor Kia, noile modele sunt o evolutie a design-ului companiei si ofera un amestec de sportivitate si atractie emotionala.

Design-ul acestui model este bazat pe cel al conceptului KOUP, prezentat la editia de anul trecut a Salonului Auto de la New York. Aspectul acestui model este dominat de liniile care pleaca de la blocurile optice ascutite. Pe langa aceste blocuri optice, partea frontala expune o o grila fata ascutita si doua admisii de aer supradimensionate, toate aceste elemente fiind imbinatre intr-un profil ingust. Aspectul lui Forte Koup emana atat agresivitate, cat si un nivel de eleganta caracteristic unui coupe.

Kia Forte Koup are un ampatament de 2.650 milimetri si o lungime de 4.480 milimetri, pe cand latimea acestuia este de 1.765 milimetri, iar inaltimea este de 1.340 milimetri. Aceste dimensiuni il fac sa fie ceva mai scurt si mai scund decat versiunea sedan a lui Forte, in timp ce poate gazdui in continuare acelasi numar de pasageri.

Caroseria lui Forte Koup a primit anumite ramforsari pentru a putea oferi o manevrabilitate mai buna si o calitate imbunatatita a confortului la rulare.

Suspensia fata este independenta de tip MacPherson iar puntea spate este de tip H si ofera un echilibru inte confort si sportivitate. Pentru nivelul de echipare SX, Kia ofera o suspensie sport care este mai ferma si poseda caracteristici de rulare mai dinamice.

Versiunea prezentata la Salonul Auto de la New York este echipata cu un propulsor de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvolta 156 CP si un cuplu motor de 195 Nm. Acesta este echipat cu un sistem de distributie variabila CVVT. Versiunea SX a lui Kia Forte Koup beneficiaza de un propulsor de 2.4 litri care dezvolta 173 CP si un cuplu motor de 227 Nm. Ambele modele sunt echipate cu o transmisie manuala cu sase trepte, pe cand versiunile de echipare superioara beneficiaza de o transmisie automata cu patru trepte. Versiunea de echipare SX este echipata cu o transmisie manuala cu sase trepte si poate beneficia de o transmisie automata cu cinci trepte si sistemul Sportmatic.

Via | AutomobilesReview

Comentarii (2)

  • first_yoyo
    honda
    seamana foarte mult cu honda civic coupe, de fapt asta cred ca se si vrea
    http://www.automedia.com/NewCarBuyersGuide/photos/2006/Honda/Civic/Coupe/2006_Honda_CivicCoupe_ext_1.jpg

    masina arata destul de bine oricum, dar nu cred ca va fi disponibila pentru europa
    0 0
  • Andreea Srb
    va fi disponibila in Romania la sfarsitul acestui an! pretul incepe de la 15000 euro si va ajunge pana la 18000 euro full
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru