Kia ar putea reduce productia cu 25%

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 13.01.2009
Dupa ce criza economica a lovit puternic in SsanYong si Hyundai, un alt producator auto coreean este gata sa suporte consecintele ei.

Esential

25% este nivelul cu care va fi redusa productia la Kia.

Industria auto coreeana este lovita din plin de actuala criza economica mondiala. Dupa ce SsangYong a dat faliment, iar Hyundai a anuntat o reducere de 30% a productiei in urmatoarele trei luni, a venit randul celor de la Kia sa suporte consecintele scaderii cererii pe piata auto mondiala.

Un oficial al Kia a declarat ca in primele trei luni ale anului nivelul productiei va cunoaste o scadere de 25%. Kia este al doilea producator auto din Coreea de Sud, dupa Hyundai, compania mama. SsangYong a oprit productia si cere protectie sub legea falimentului.

Hyundai a avut un decembrie dezastruos pe principala sa piata de desfacere, SUA, unde a scazut cu aproximativ 50%. Deocamdata, Kia nu a luat o pozitie oficiala privind reducerea productiei, dar se astepta in curand acest lucru.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru