Salonul Auto de la Geneva 2015

Kia Cee'd GT Line: 1.0 Turbo de 120 CP și un pachet estetic cu design sportiv

Publicat Vineri, 20.02.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 5
Kia Cee'd GT Line: 1.0 Turbo de 120 CP și un pachet estetic cu design sportiv - Poza 1
Kia Cee'd GT Line: 1.0 Turbo de 120 CP și un pachet estetic cu design sportiv - Poza 2
Kia Cee'd GT Line: 1.0 Turbo de 120 CP și un pachet estetic cu design sportiv - Poza 3
Kia Cee'd GT Line: 1.0 Turbo de 120 CP și un pachet estetic cu design sportiv - Poza 4
Kia Cee'd GT Line: 1.0 Turbo de 120 CP și un pachet estetic cu design sportiv - Poza 5
Kia Cee'd GT Line: 1.0 Turbo de 120 CP și un pachet estetic cu design sportiv - Poza 6
Kia va prezenta la Salonul Auto de la Geneva varianta GT Line a lui Cee'd. Aceasta va fi oferită alături de o motorizare nouă, un 1.0 Turbo, dezvoltată in-house de coreeni.

Kia a anunțat introducerea unei noi variante în gama Cee'd, numită GT Line. Aceasta se încadrează între versiunea standard și GT și prezintă elemente estetice de la versiunea de performanță a compactei coreene alături de motorizări noi. Cea mai interesantă unitate este propulsorul 1.0 Turbo de 120 CP și 172 Nm, dezvoltat in-house de coreeni. Kia mai oferă și un 1.6 CRDi de 133 CP și 285 Nm în oferta Cee'd GT Line, acesta din urmă fiind oferit opțional și cu o transmisie cu șapte trepte și două ambreiaje, dezvoltată tot la centrul de cercetare și dezvoltare din Namyang, Coreea de Sud. Din păcate, noul motor 1.0 Turbo nu este oferit alături de noua transmisie cu două ambreiaje, dar coreenii nu au infirmat această posibilitate în viitor.

Transmisia DCT cu 7 trepte de la Kia a fost dezvoltată in-house.

La nivel estetic, pachetul asociat variantei GT Line a lui Cee'd include jante din aliaj de 17 inch, lumini de zi cu LED-uri, bare de protecție față-spate redesenate și un sistem de evacuare dublu.

Pragurile laterale sunt preluate de la varianta GT a compactei coreene, iar aspectul exterior este completat de un set de stopuri cu LED. Interiorul variantei GT Line a compactei coreene se bucură de tapițerie cu un nou model, volan îmbrăcat în piele, pedale din aluminiu și ornamente piano black. Fantele de aerisire au ornamente cromate, butonul Start-Stop este din aluminiu, iar porturile USB și AUX sunt iluminate.

Urmareste Automarket
Varianta GT Line va debuta comercial în cel de-al patrulea sfert al anului, dar modelul va fi prezentat de producătorul coreean în cadrul standului său de la Salonul Auto de la Geneva.
Kia nu este primul producător de volum care urmează calea versiunilor ”GT” ale modelelor din ofertă, precedentul fiind deja stabilit de francezii de la Renault și Peugeot pentru compactele lor. Asemenea variante au existat și în ofertele altor producători de volum în ultimii ani, deoarece unii clienți doresc pachetul estetic asociat versiunii sportive fără să plătească și pentru motorizarea mai potentă alături de care este oferită aceasta.

Via WCF | Kia


Comentarii (5)

  • Nume luat de la Renault, care a denumit la fel editia cu accente sportive a lui Megane.
    Oricum, e un trend mai nou, sa dotezi masina cu un motor mediu si cu accesoriile de caroserie de pe versiunea sport.
    6 3
  • someone
    ii va sta mai bine motorasului asta pe Rio si I20
    14 0
  • cutie dezvoltata in-house,ati auzit VAG?
    13 12
  • @mihai
    Si VAG unde le dezvolta disperatule, le imprumuta din alta parte?
    8 11
  • hazard
    for [any news]
    insert [comment]
    concatenate [, ati auzit VAG?]
    :)))
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru