Kia GT ar putea fi produs fără motorul V6

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.10.2011
Versiunea de serie a lui Kia GT Concept nu va beneficia de motorul V6 de 390 CP prezentat la Frankfurt, ci de o motorizare mai economică şi mai mică.

Motorul V6 turbo al lui Kia GT Concept nu are şanse să ajungă în producţie, anunţă Peter Schreyer într-un interviu pentru Auto Express. Mai precis, modelul va avea un motor ceva mai mic, care ar putea îngloba şi tehnologie hibridă. Sunt şanse mari ca o versiune de serie a acestui model să fie echipată cu un motor otto de maximum 2.0 litri, alături de un tren de propulsie hibrid.

"Va fi în continuare rapidă, dar va fi şi economică. Fiecare companie are nevoie de o maşină inconică, iar piaţa de coupe-uri cu patru uşi este dominată de mărci germane. GT Concept este primul pas al Kia în această direcţie. Acest concept ne permite să explorăm noi direcţii de design folosind o platformă cu propulsie posterioară, care modifică radical proporţiile cu care eram obişnuiţi. Formula unui coupe cu motor frontal şi tracţiune spate este suficient de atractivă pentru publicul coreean, dar şi pentru cel european şi american.", a declarat Peter Schreyer.

Planurile Kia presupuneau lansarea unui concept cu propulsie spate de mai mulţi ani, însă abia în noiembrie 2010 echipa condusă de Peter Schreyer a primit undă verde pentru creaţie.

Potrivit comunicatului oficial, Kia GT se inspiră din liniile conceptului Kee, expus în 2007 la acelaşi Salon de la Frankfurt, dar şi din GT-urile iconice ale anilor '70.

Via | AutoExpress

Comentarii (4)

  • Bun
    Pentru inceput nu ar fi rau nici 2.0 TGDi
    4 2
  • hahahahah
    halal "supercar"
    4 2
  • Sigur
    Nu renunta si la propulsia spate? Sau pun propulsia pe puntea fata? Zi-ne Sebi...
    0 0
  • superb conceptul
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru