Kia lanseaza un coupe rival pentru Peugeot RCZ si VW Scirocco

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 08.10.2009
Kia intentioneaza sa lanseze in 2011 un coupe sportiv cu tractiune fata, rival pentru actualele Volkswagen Scirocco si Peugeot RCZ. Modelul va fi dezvoltat pe platforma Cee'd.

Surse din interiorul Kia au declarat pentru britanicii de la Autocar ca intentioneaza sa lanseze in urmatorii doi ani un coupe sportiv cu tractiune fata. Initiativa face parte din planul constructorului coreean de a-si introduce produsele pe toate segmentele de piata intr-o periaoda de maxim cinci ani.

Viitorul coupe sportiv, care se afla momentan in stadiu de proiectie, va fi bazat pe platforma actualului Cee'd si ar putea imprumuta directia de design promovata de conceptul Kia Kee, dezvaluit in 2007 la Salonul de la Frankfurt. Liniile vor fi desavarsite de Peter Schreyer, designerul sef al departamentului european Kia, care a primit deja unda verde din partea oficialilor pentru look-ului final.

Dupa modul in care decurge dezvoltarea proiectului, Kia ar putea dezvalui coupe-ul in cadrul Salonului de la Paris de anul viitor sau in cadrul celui de la Detroit din 2011. In momentul lansarii coupe-ul sportiv se va pozitiona sub actualele Volkswagen Scirocco si Peugeot RCZ.

Se pare ca cei de la Kia urmeaza exemplul fratilor de concern Hyundai, care si-au anuntat deja intentia de a produce in serie conceptul Veloster, bazat pe platforma lui i30.

via | Autocar

Comentarii (13)

  • na..uite "chinezaria" ce stie
    cu un pret pe masura..si cu un motor la fel ...poate fi o lovitura buna ...mai ales in europa..
    16 2
  • Marius_New
    Jalnic
    Jalnica, jalnica, jalnica. Mai incercati stimati sud-coreeni. Incercati pana iese ceva.
    2 16
  • FORTE
    eu stiam de Kia Forte Coupe....o fi alt model ???
    10 1
  • baietii astia au tupeu ...
    dupa ca au copiat conceptul , acum vor sa il scoata si pe piata ; poate va amintiti de conceptul vw ecoracer http://www.seriouswheels.com/cars/top-2005-Volkswagen-VW-EcoRacer-Concept.htm lansat in 2005 , kia "lanseaza" in 2007 cu mare tam tam "conceptia" lor http://www.seriouswheels.com/cars/2007/top-2007-Kia-Kee-Concept.htm ... oricum vw au aratat ca un concept se poate dezvolta , asa ca au lansat bluesport anul asta http://www.seriouswheels.com/cars/2009/top-2009-Volkswagen-Concept-BlueSport.htm , indiscutabil mai atragator decat acest mastodont .
    4 5
  • catalinB
    @sfera96
    sunt "identice" numai in mintea ta... io zic sa tragi putin aer in piept ca ti-a crescut tensiunea degeaba...
    4 4
  • venturer_Se
    yo unu nu mi-as lua niciodata o kia...nu suport lucrurile facute cu masura strict low cost,si arata low cost....cand eram mic aveam un joc in care toate masinile aratau la fel...respecatau un ritm monoton...acum e o moda tampita mai ales in curtea asiaticilor de a alungii farurile...mi se pare ca toate seamana prin felul asta...exact ca in jocul de care vb mai sus...lipsit de farmec si personalitate...o masina,un fier....
    1 5
  • Kia-ka-ka
    sa fim seriosi... kia? ataca ce piata? poate incearca sa se strecoare... dar nimic mai mult... Asta e ca si adidasii... ca sunt Puma sau Reedok din piata, arata la fel, dar totusi.. dupa unii faci ciuperca si ramai fara talpa, iar altii ii ai si dupa 4 ani.
    1 7
  • Ochelarii de cal deformeaza realitatea
    Tu esti probabil din grupul purtatorilor de ochelari de cal care au intiparit pe creier cu fierul rosu doar MARCA germana. Pentru frumusetea diversitatii invatati sa mai acceptati pe langa voi si alte idei. In caz ca nu stii, draga raul, tot ce intelegi tu prin haine de firma si pantofi sport de firma, pentru ca nu se numesc "adidasi" deoarece aia e doar o alta marca, sunt fabricate in China si Taiwan datorita costurilor de productie, alaturi de cele noname de aceeasi calitate.
    Daca ai avea masina si ai arunca un ochi in trafic, dupa ce iti dai ochelarii de cal jos evident, ai sa vezi ca sunt destule Kia Ceed si Pro_Ceed in trafic si nu numai ca arat destul de bine dar au fiabilitate si producatorul ofera garantie de 7 ani. Hai sa vedem cand va indrazni marca ta preferata de masini sa iti dea 7 ani garantie sau cand vei putea sa iti cumperi tu una noua. Incearca sa judeci ceva dupa ce ai incercat un vehicul de la marca respectiva mai rasarit si totusi pe care si-l pot permite multi.
    8 2
  • eu
    strugurii la care nu ajungi sunt acrii!!!
    5 0
  • 1. Eu nu prea inteleg conceptul de masina sport cu tractiune fata. Daca vrei ceva sport, care sa tasneasca la plecarea de pe loc, musai tre' sa fii propulsat de puntea posterioara. Boala mea! Altfel, mai bine pornesti cu spatele:)))! Apropos, oare cum ar arata un monopost F1 cu tractiune anterioara :)))?!

    2. Vad ca multi se cearta pe tema prestigiului si calitatii unor producatori auto. Nemtii sunt buni, italienii fac masini frumoase, coreenii fac chinezarii, japonezii - masini urate etc. Cred ca niciun producator auto, oricat de prestigios ar fi, nu s-a nascut expert. Iar daca ar fi existat numai producatori germani, industria auto ar fi suferit de mediocritate, in cel mai bun caz. Fara concurenta nu exista progres; fara diversitate totul e, cum sa spun... gri-ul lui Bacovia. Sau vidul lui Toricelli. Oare amatorii de arte plastice sunt tot asa de inversunati? E mai bun Michelangelo decat Goya? E genial Leonardo da Vinci pe langa Gogh? Sau Brancusi e mai slab decat Picasso? Au rost astfel de comparatii?
    7 2
  • LR
    superb comentariu , no comment
    4 0
  • inca ceva
    RCZ-ul nu era concurentul lui audi tt? , sunt cam nedumerit cu stirea asta

    sciroco e concurentul lui audi tt? in viziunea mea nu , poate ma insel
    4 0
  • @ creierul crescut in beci
    poae sa ofere kia 7 ani garantie... dar it-ai deschis ochii sa te uiti si cati km? Imi e greu sa imi imaginez ce dobitoci mai posteaza pe aici, cu aere de mari domni, doar pentru ca pot lega o propozitie. Acuma evident ca nu mai exista o diferenta asa de mare intre producatori precum acum 20 de ani, dar totusi. Sa alegi o Kia in fata unu VW trebuie sa fi.... prost gramada. Eu dadeam un exemplu acolo cu adidasii... dar tu nu ai inteles nimic. Si de dragul povestii, Puma sunt fabricati in Germania. Nu sunt fanul masinilor nemesti, sunt fanul oricarei masini bune. Iar asta ca e plin de Kia si ca Tucson e cel mai bine vandut Suv in tara, nu inseamna ca sunt bune... ci ca sunt ieftine. Eviden ca exista o diferenta... incearca sa o sesizezi!
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru