Kia Motors Slovacia a produs 1.000.000 de motoare

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.05.2011
Kia aniversează producţia a 1.000.000 de motoare la fabrica sa din Slovacia. Uzina are propriul său drum şi propria sa cale ferată, alături de 1.800 de angajaţi.

Uzina Kia din Slovacia aniversează producţia a 1.000.000 de motoare în cinci ani. Fabrica respectivă lucrează în sistemul de trei schimburi a câte opt ore şi produce 1.350 de motoare pe zi, respectiv 300.000 de unităţi pe an. În curând, fabrica va atinge capacitatea maximă de producţie, de 450.000 de unităţi pe an, graţie unui program de modernizare implementat de coreeni.

Motorul cu numărul 1.000.000 este o unitate otto de 1.4 litri, destinată unui Cee’d sau unui Venga. Motoarele pe benzină reprezintă 60% din producţia uzinei din Zilina. Uzina Kia din Slovacia include un circuit de teste de trei kilometri, un centru de perfecţionare şi două uzine de piese operate de furnizorii săi. Pentru a-şi optimiza linia de distribuţie, fabrica din Zilina beneficiază de propriile sale şosele şi chiar de propria sa cale ferată, care o leagă de câteva noduri importante ale Europei. Kia a construit un drum nou între Zilina şi Bratislava, care le este util şi celor care locuiesc în Slovacia, nu doar şoferilor care se ocupă de distribuţia pieselor şi a modelelor Kia.

Timpul necesar parcurgerii distanţie dintre Zilina şi Bratislava a scăzut cu 50%, iar investiţiile din zonă au redus şomajul de la 14% la doar 3%. Construcţia fabricii a durat doar doi ani şi scopul uzinei este de a întări poziţia geografică a celor de la Kia în vederea dublării cotei de piaţă în Europa. 

Până în prezent, Kia a angajat 1.800 de persoane pentru a lucra în fabrica sa, iar anul următor urmează să angajeze încă 1.200 de salariaţi. Primul model care a ieşit de pe linia de producţie din Zilina este Cee’d, care este, de asemenea, primul model Kia proiectat în Europa. Uzina din Zilina are angajaţi din Coreea pentru controlul calităţii, iar aproape toate automobilele fabricate în uzină sunt exportate în alte ţări din Europa. Opt din zece maşini părăsesc fabrica pe calea ferată.

Via | Autoplus.fr

Comentarii (6)

  • Bucharest/Budapest
    Gogilor, Slovacia si Slovenia nu sunt una si aceeasi tara!
    3 3
  • Marian
    II urasc pe astia mici cu ochii oblici. NU puteau sa faca la noi in tara fabrica asta? De fapt nu puteau pt ca ai nostrii vor sa le iasa si lor ceva la combinatie
    10 1
  • @radu
    Radule, ai trecut vreodata prin Zilina? Sau macar prin apropriere? Dar la scoala ai avut geografie? Zilina este in Slovacia.
    4 0
  • Razica
    mda...
    si uite cum s a ridicat economic regiunea respectiva.... au construit sosea si cale ferata, iar la noi se desfiinteaza statii de tren.... pffff
    2 0
  • ACCENT CRDI
    CRDI
    AUTOMARKET NU AM NIMIC CU VOI DAR ANUMITE RECOMANDARI DATE DE VOI SUNT CAM NASOALE SCUZE DE EXPRESIE CAZ UN SET PLACUTE FRANA 70 RON SI FATA SI SPATE ///// LINK DAT DE AUTOMARKET NU ARE IMPORTANTA MAGAZINUL 200 SI CEVA PAI CUMPAR APROAPE 3 SETURI

    SALUTARE
    0 1
  • motor Kia
    Priviti cablurile electrice. Credeti ca in 2012 este normal sa fie izolate cu banda si la intrarea in conectori sa se vada firele componente?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru