Kia pregăteşte versiuni sportive ale viitoarelor modele Rio şi Cee'd

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.11.2010
Noile generaţii ale modelelor Kia Rio şi Cee'd vor beneficia de versiuni sportive propulsate de motoare diesel. Coreenii intenţionează astfel să rivalizeze cu versiunile RS ale Skoda.

Succesul înregistrat de Skoda cu versiunile RS ale modelelor Fabia şi Octavia ar putea fi urmat şi de coreenii de la Kia, care pregătesc replici asemănătoare în segmentul compact. Potrivit unor surse din interiorul constructorului coreean, viitoarele generaţii Kia Cee'd şi Rio vor beneficia de versiuni sportive, cel mai probabil puse în mişcare de propulsoare diesel.

Primul model care va sparge gheaţa în acest segment va fi Rio, gata să debuteze pe piaţă în 2012 cu un diesel 1.7 CRDi, dispus să livreze peste 150 de cai putere.

În funcţie de succesul acestuia, coreenii vor lansa şi o versiune sportivă a modelului Cee'd, programată să debuteze însă ceva mai târziu. Sub capotă se va ascunde un motor diesel 2.0 CRDi capabil să ofere cel puţin 180 de cai. Momentan este neclar dacă modelul va purta un indicativ separat sau va fi vândut doar ca o versiune superioară a modelului de bază.

Totodată, Kia a decis să stopeze planurile de dezvoltare ale modelului roadster, destinat să concureze cu Mazda MX-5.

Văzut ca un proiect ambiţios al designerului Peter Schreyer, roadsterul a fost abandonat momentan pentru o mai bună concentrare a resurselor pe piaţa din China, unde vânzările sunt în continuare în creştere.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru