Kia pregăteşte un Cee'd sportiv, rival al lui VW Golf GTI

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 01.04.2011
Kia îşi propune să lanseze în următorii ani, odată cu noua generaţie Cee'd, un hot-hatch de maxim 230 cai putere, capabil să se bată cu actualul Volkswagen Golf GTI.

Impulsionaţi de succesul european al actualei generaţii Cee'd, sud-coreenii plănuiesc să îşi extindă gama compactă cu un nou derivat, de data aceasta sportiv. Mai exact, Kia are în plan dezvoltarea unui rival capabil să se lupte cu Volkswagen Golf GTI în clasa hot-hatch-urilor.

Soon-Nam Lee, director de marketing în cadrul Kia, a confirmat informaţiile, declarând că se lucrează în prezent la un motor supraalimentat şi la setarea unei suspensii pentru a pregăti un model sportiv. Data lansării nu a fost comunicată, însă rivalul lui Golf GTI este programat să sosească odată cu noua generaţie a hatchback-ului asiatic, urmând aă aibă la bază varianta cu trei uşi a modelului.

Sub capotă se va afla o versiune supraalimentată a motorului de 2.0 litri Theta II, regăsit în prezent pe modelul Optima, vândut în Statele Unite. Chiar dacă propulsorul dispune de 275 de cai în cazul sedanului de peste Ocean, inginerii europeni vor modifica motorul pentru a obţine undeva între 220 şi 230 de cai putere.

Kia îşi propune să ofere publicului modele ceva mai dinamice şi mai sportive începând cu 2012, trăsături care vor diferenţia, alături de design, şi mai bine modelele sud-coreene de cele ale brandului Hyundai.

via | autocar

Comentarii (6)

  • am impresia ca-i tzapa de 1 aprilie:))
    9 1
  • nau decat.......
    coreenii vand bine pe piata europeana si cred ca ar fi bine sa atace toate segmentele pe care inca nu figureaza....
    marea lovitura a fost data de Hyundai cu al lor coupe' care in romania sa vandut foarte bine.....si nu vad de ce alti constructori coreeni nu siar incerca norocu.....
    insa Kia trebe sa scoata un model destul de sport fiindca in segmentu hotch-hatch se va bate si cu renault-sport ci cu ford RS....
    9 21
  • concurent pt Megane RS?!
    vrabia malai viseaza...
    23 9
  • sport ceed
    cautati belgian touring car campionat,si notati ce masini alearga!in rrom mania campionate auto se tin doar in parcari si intre parcari,cu marci consacrate de pui de baieti batrani din sistem.largiti-va orizontul,ca si caucazienii s-au desteptat.renault turcesc,bmw china,...
    3 19
  • @felix
    motanul
    Daca dincolo de orizont e un KIA care provoaca legendele motorsportului, atunci situatia e cat se poate de caraghioasa. Apropo, Renault Megane RS se produce in Spania, Palencia, nu in Turcia, unde de altfel e o fabrica ultamoderna.

    Mda, esti un adevarat "cunoscator" in domeniul auto, nu-i de mirare ca esti incantat de interiorul ala ieftin de la kia...
    12 2
  • @ motanul
    ZAT
    N-am mai vazut asa om. Nu-mi zice ca nu stii de ce vin tirurile cu masini renault PRIN VAMA GIURGIU !!! Poate e un pic fortata treaba cu bmw china,dar fac pariu ca au fabrici si acolo . Cat despre Reanult, ca fost posesor, iti zic eu ca se fac si in TURCIA pt ca de acolo venea a mea si am avut destule probleme de fiabilitate cu ea ( primul megane hatch )
    Si nu vad care ar fi problema cu un nou hot hatch in grupa? N-am inteles. N-am nimic impotriva concernului VW, dar sa fim seriosi,francezii se pricep la branzeturi si parfumuri.Si au incercat sa intre in liga hot hatch si iata ca au intrat ( si asta de curand ). Nu vad care ar fi problema cu Kia.
    Interior ieftin ? ce conduci ? Stii vorba aia cu vulpea si strugurii acrii ?
    Stii de pe acum ce interior va avea? ce motor,ce putere?
    Sunt satul de baietii care nu stiu altceva decat golf gti si ursi. Vorba unuia de mai sus. LARGITI-VA ORIZONTUL OAMENI pt ca asiaticii au puterea. Ca nu au facut pana acum nu inseamna nimic. De unde stii cum o sa arate? Poate va arata chiar mai bine decat un Golf GTI/Leon Cupra/Focus ST
    3 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru