Kia Rio costă 10.097 euro în România

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.11.2011
Kia a anunţat preţurile noului Rio pe piaţa internă. Cea de-a patra generaţie a lui Rio pleacă de la 10.097 euro cu TVA inclus în România.

Kia Rio are un preţ de pornire de 10.097 euro cu TVA inclus pe piaţa din România. Preţul este valabil pentru versiunea 1.2 benzină a modelului coreean, care furnizează 85 CP şi 121 Nm şi nivelul de echipare Base. În primă fază, clienţii pot comanda doar versiunea hatchback cu cinci uşi. Pentru o motorizare mai potentă, un 1.4 de 109 CP şi 137 Nm, deja familiar românilor care şi-au cumpărat Cee'd, trebuie să plătiţi cel puţin 10.776 euro cu TVA inclus.Dacă doriţi un diesel, Kia vine cu o unitate de 1.1 litri şi 75 CP, care oferă 170 Nm şi are un preţ de pornire de 11.578 euro cu TVA inclus.

Cea mai scumpă versiune a lui Kia Rio are un preţ de pornire de 13.692 euro cu TVA inclus şi este echipată cu un diesel de 1.4 litri, 90 CP şi 220 Nm. Modelul respectiv este în nivelul de echipare comfort. Există şi un nivel de echipare intermediar, Classic, care reduce preţul versiunii 1.4 diesel la 12.917 euro cu TVA inclus. Kia Rio 1.4 DSL are nevoie de 14.2 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate atinge o viteză maximă de 172 km/h.

Consumul mixt este cotat la 4.1 litri la sută. În ceea ce priveşte nuanţele de caroserie, clienţii au la dispoziţie nouă culori, oricare având un preţ suplimentar de 75 de euro, fără TVA. Cea mai scumpă dotare opţională este sistemul de navigaţie cu cameră video pentru marşarier, 780 euro fără TVA. Pentru nivelul de echipare de top, tapiţeria din piele costă doar 380 de euro fără TVA, în timp ce majoritatea rivalilor nici măcar nu oferă aşa ceva în gamă.

Versiunea de bază a lui Kia Rio, 1.2 GSL Base, are un timp 0-100 km/h de 13.1 secunde şi poate să atingă o viteză maximă de 168 km/h. Modelul are un consum mixt declarat la 5.0 litri la sută. Cea mai puternică motorizare a lui Rio are nevoie de 11.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi poate atinge o viteză maximă de 183 km/h. Consumul mixt al acestei motorizări (1.4 GSL) este de 5.3 litri la sută. Sistemul ISG (Start-Stop) este disponibil ca dotare opţională şi costă 220 euro fără TVA.

Climatizarea automată este şi ea printre opţionalele ieftine, costând doar 130 de euro fără TVA.

CLICK AICI pentru lista completă de preţuri şi specificaţii tehnice ale lui Kia Rio.

 

 

Kia Rio VS. CONCURENŢA

MODEL KIA RIO CHEVROLET AVEO DACIA SANDERO RENAULT CLIO HYUNDAI i20
VERSIUNE DE BAZĂ 1.2 85 CP
Base
1.2 70 CP
MT5 LS
1.2 16V 75 CP Go! 1.2 16v 75 CP
Authentique
 
1.2 78 CP Comfort
PREŢ (Euro)* 10.097 10.700 7.300 11.250 12.164
*Preţuri de listă. fără oferte speciale. TVA inclus.

Via | Kia

Comentarii (23)

  • Xerox fara numar.
    Le place blade-ul de la insignia, binenteles pus invers.
    8 12
  • ingineru
    chiar acceptabila ca pret..
    mai ales optionbalele
    12 25
  • Un lucru e clar pt mine au castigat batalia cu multi producatori. Oricand in fata renault asta e clar in cativa ani se vor bate si cu adevaratii constructori din lumea auto.
    17 42
  • frumos
    un pret bun...fiabilitatea nu se cunoaste,este inca o masina tanara dar vechea generatia a fost destul de fiabila!! designul e sprectaculos arata intr-un mare fel!! Felicitari va meritati locul pe piata!:)
    15 28
  • un cititor
    Renault?!!
    hahaha penibil sa compari rebuturile coreene cu masinile frantuzesti... dar la cate minte au unii romani, la ce sa te astepti... sunt aceiasi romani care ne-au facut de ras si-n occident... rusine sa va fie !
    38 29
  • Dumnezeule !!
    13.700 euro pt motor 1.4?!
    Scumpa a dracu pocitania asta koreana !
    30 18
  • Renault e unul dintre putinii constructori cu experienta de peste 110 ani in industria auto. Cine rahat era kia acum 10 ani? Ce vrei ca lumea sa uite ce cazaturi cu fiabilitate de 2 lei faceau coreenii?? Sau iti dardaie chilotii pe tine cand te gandesti la Renault din postura de vanzator kia?
    29 13
  • Noname Rio
    Probabil va avea "succesul" Rio de pana acum...

    Oare cati stiau ca nenorocirea asta de masina a ajuns la a 4-a generatie? Va trece cu siguranta neobservata in peisajul auto autohton ca si pana acum
    27 9
  • Kia
    Vad ca tot apar chestii de genul : cine era marca X acum 1000 de ani si cine era Y acum 500 de ani. Voi cumparati o masina pt ce producea marca respectiva in anii 50?
    Conteaza prezentul, daca marca Z face azi o masina fiabila, frumoasa si la un pret bun o cumpar indiferent de ce activitate avea acum XX ani.
    Dar probabil asta e mentalitatea generala, altfel nu-mi explic de ce VW are azi vanzari asa bune cand fiabilitatea a scazut enorm, preturile sunt mari si designul e acelasi de 20 de ani.
    23 29
  • realistul
    Conteaza experienta, conteaza produsul, conteaza fiabilitatea. Orice s-ar zice, oricat ar incerca unii sa-i ridice fortat, coreenii mai au de lucrat pana sa ajunga la nivelul de calitate si fiabilitate japoneza sau europeana. De depasit nici nu se pune problema.
    30 7
  • Romanisme!
    Daca marca x facea masini acum 100 de ani, cred ca e ca vinu cu cat e mai vechi cu atat mai bun....Zic ca fiabilitate este cam la fel la toti max 5 ani dupa care trebuie schimbata cu totu....sau aici se va ajunge!!
    6 27
  • Pamantul catre lol
    O sa ajunga disperatii astia sa compare Kia cu Mercedes-Benz ! =))))))))))
    deh, nu conteaza experienta, te stergi la partea dorsala cu experienta MB
    27 5
  • Catalin
    felicitari KIA
    un model foarte reusit pe care l-as cumpara imediat, chiar si in comparatie cu Clio !
    10 19
  • senzationescu
    mijto masina, eu zic ca ii mai tare si decat haudi a1
    8 16
  • lol catre pamant
    Ma refer la constructorii de balta gen kia,renault,psa nu la premium.Toti astia din liga medie sunt la fel nu se diferentiaza prea mult. Toti trebuie sa respecte precese si proceduri din standardele actuale asa ca restul e...doar vorba in vant...orice fan cazan,logan o sa se aprinda ca na ....ROMANISME!!!
    4 21
  • Pamantul catre lol
    Pentru tine care ai cultura auto facuta la "scuipatoarea" de langa scara blocului sunt constructori "de balta", unele automobile sunt "cazane", insa pentru cunoscatori si presa de specialitate, lumea auto se imparte intre constructori de volum, premium, sportive pur-sange, exclusivisti etc. Deasemenea orice vehicul cu 4 roti propulsat de un motor cu aprindere interna, electricitate, hidrogen etc. este O MASINA. Dar ce sa-i inveti pe tarani?
    21 3
  • lol catre pamant
    Am facut o afirmatie dupa o parere personala nu credeam ca te jignesc cand spun ca kia este peste renault pe anumite segmente unde activeaza.
    Daca te simti lezat imi cer scuze nu o sa mai fac astfel de afirmatii!
    Imi cer scuze ma ierti??!!

    P.S
    Eu am un ford focus nu detin nici KIA nu lucrez nici la KIA.
    5 20
  • Opinie
    Eu unul am vazut una exact ca cea din pozele de aici si am ramas fara cuvinte. Am vazut-o din masina mea asa ca n-am avut cum sa vad si interiorul. Insa exteriorul e belea.
    2 9
  • ...
    Belea ... Frumoasa.
    1 7
  • AndreiRN
    FURT
    Cineva va fura pe fatza.
    La pretul asta imi iau un Mustang.
    1 3
  • Cosmin
    Ma uit si ma crucesc!
    La cat de priceputi sunt toti romanii, ce mari specialisti sunt ei in orice :) Ii felicit pe cei care s-au pastrat echilibrul si s-au exprimat o opinie pertinenta, iar pe cielalti atat de categorici ii intreb, asa cum intreaba Moromete, "pe ce va bazati"?

    Evit sa intru in polemica, parerea mea e strict subiectiva, KIA a progresat enorm in ultimii ani. Acest Rio arata intr-un mare fel, mie imi place foarte mult, ca si toata identitatea de marca din ultima vreme, si are un pret super decent. Autoexpress i-a dat 4 stele din 5. http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/271708/kia_rio.html

    In plus, mai adaug doar ca recent, vizitand America, am constatat ca, daca ar fi sa ne luam dupa specialistii de aici, americanii astia sunt toti niste cretini daca isi cumpara KIA si nu Renault...Da, am vazut multe, foarte multe KIA. Da, este un constructor in ascensiune. Despre cat de bune sunt masinile, sa vorbeasca posesorii si testele de anduranta. In rest, totul e vanare de vant ;)

    Ah, avem in familie un Hyundai din 1992. Are aproape 200.000 km. Nu a fost niciodata intretinut cum sunt acum toate masinile moderne, dar am avut mereu grija de el. De nou si pana acum nu a avut nicio problema, merge impecabil in continuare. Sigur, a ruginit pe la aripi (oricum, nu ca Loganul de 4 ani), sigur mai are si mici alte problemute, dar per total merge excelent, motorul cel putin. Bucse schimbate cred de 3 ori, in rest, consumabile, bateria si macaralele de la geamurile electrice. Are 4. Inca din 1992 ;)
    4 15
  • Follow
    constatare
    Masina se prezinta bine , are dotari bune si design atragator atat la exterior cat si la interior. Parerea mea e ca va avea succes mai mare decat precedentele variante si chiar mai mare decat unele modele are concurentei , tinand cont ca este criza si lumea va cheltui mai chipzuit.
    1 8
  • ati innebunit de tot
    kia la 14000 in clasa mica?!!!
    mai "chipzuitule" ti se pare ieftin hoitul asta?! e peste 10.000 o putoare rasuflata de 1.2 , iar un 1.4 90 CP e la aproape 14.000 euro!!! esti boier frate daca ti se pare putin... sau prea ignorant sa vezi cum se prezinta concurenta
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru