Salonul Auto de la Paris 2014

Kia Sorento 2014: primele fotografii cu noua generaţie a SUV-ului sud-coreean

Publicat Luni, 11.08.2014
de Mircea Meșter
Comenteaza 6
Kia Sorento 2014: primele fotografii cu noua generaţie a SUV-ului sud-coreean - Poza 1
Kia Sorento 2014: primele fotografii cu noua generaţie a SUV-ului sud-coreean - Poza 2
Kia Sorento 2014: primele fotografii cu noua generaţie a SUV-ului sud-coreean - Poza 3
Cel mai mare model din gama europeană Kia trece pe la estetician şi adună modificări structurale importante odată cu noua generaţie. Avem astăzi primele fotografii ale evoluţiei modelului coreean.

După o campanie de teasing care a durat două săptămâni şi în care Kia ne-a prezentat pe rând bucăţi din noul Sorento, constructorul asiatic a scos de sub secret astăzi primele imagini şi informaţii cu cea de-a treia generaţie a SUV-ului său. Unul dintre cele mai importante modele ale gamei Kia în Europa - Sorento este văzut ca vârf de gamă în lista de maşini pe care sud-coreenii o propun pe continent - se maturizează evident şi duce mai departe limbajul de design pe care Kia l-a implementat în ultima perioadă pe modelele sale mai mici.

Sorento pareu  Kia mult evoluat, matur, care pe lângă designul atrăgător promite şi un spaţiu interior ridicat datorat ampatamentului său mare (plus 8 centimetri). Designul - profilat la studioul mărcii din Namyang şi finalizat la Frankfurt şi în California - este inspirat din cel al conceptului Cross GT, pe care Kia l-a prezentat oficial la Salonul Auto de la Chicago în cursul anului trecut, iar grila clasică Kia îşi schimbă acum forma şi se transformă într-una modernizată, mai potrivită conceptului de bază al lui Sorento.

Şi blocurile optice faţă sunt complet diferite, iar stopurile completează oferta la acest capitol. Nu trebuie uitat faptul că profilul SUV-ului coreean câştigă în dinamism prin lungimea mărită (+9.5 centimetri) şi prin adoptarea unui plafon ceva mai plonjat, element care-l transformă pe Sorento dintr-un model masiv într-unul fluid.

Kia renunţă la grila în formă de os pentru una evoluată, iar blocurile optice primesc şi ele o formă modernizată pe noul Sorento.

Esential 3 este numărul de generaţii prin care a trecut Kia Sorento până acum. Prima a fost lansată în 2002.
Kia a păstrat câteva informaţii şi elemente secrete. Este vorba de interior - care nu apare încă în nicio fotografie oficială - şi despre motorizări, elemente care în comunicatul de presă care însoţeşte primele poze lipsesc cu desăvârşire. În imaginile alăturate se poate observa însă un indiciu interesant legat de faptul că noul Sorento va beneficia de o versiune hibridă: logo-ul Eco Dynamics amplasat pe hayon-ul maşinii.
Pe lângă aceasta, ne aşteptăm ca în oferta europeană a lui Sorento să vedem atât motoare pe benzină de 2.4 litri, cât şi diesel-uri CRDI de 2.0 şi 2.2 litri.

Automarket vă va oferi mai multe informaţii legate de noua generaţie Kia Sorento în momentul în care acestea vor fi disponibile.


Comentarii (6)

  • daniel
    fata seamana cu volvo condimentat cu bmw. spatele jeep grand cherokee. pentru cei care ii plac aceste modele KIA ofera 3in1. alegerea e a fiecarui cumparator
    7 14
  • "Modificari structurale importante"? Pai, care sunt? Si daca aveti primele fotografii, de unde stiti de ele?
    5 1
  • cred ca seamana cel mai mult cu Toyota Highlander
    4 6
  • Livorno
    seamana sau nu cu alte masini, mai putin conteaza, dar mie imi da impresia de masina imatura, parca are "baby face". Cred ca, cauta clienela +40 ani
    5 2
  • Arata bine! Noul model arata mult mai masiv,au tras cu ochiul in curtea americanilor.
    4 1
  • pai daca este suv cu vreti sa semene cu o berlina sau un hack.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru