Kia Sorento hibrid debuteaza la Frankfurt

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 04.09.2009
Kia va aduce la Frankfurt si o versiune concept a modelului Sorento, echipat cu un tren de rulare hibrid. Valoarea totala a emisiilor va fi de numai 119 g/km.

Dupa ce a prezentat publicului pe rand noua generatie a modelului Sorento, versiunea de serie Venga si faceliftul popularului Cee'd, Kia promite inca o premiera la Frankfurt. Coreenii nu se lasa mai prejos decat fratii de alianta, Hyundai, si anunta dezvaluirea unei versiuni hibride a SUV-ului Sorento.

Desi nu este decat un concept, Sorento hibrid are toate sansele de a fi produs in serie anul viitor. Trenul de rulare promite o rata a emisiilor de invidiat si performante cu mult peste medie. Propulsia conventionala este asigurata de o unitate diesel de 1.6 litri, echipata cu doua turbine, care este capabila sa produca un total de 163 de cai putere.

Bagajul de putere este un lucru neobisnuit pentru motoarele diesel, conceptia Kia oferind un raport de 100 cai putere/litru. Chiar si asa, Sorento se poate lauda cu un consum mic si emisii de CO2 de 119 g/km, valoare pe care se straduiesc sa o atinga modelele de clasa mica.

via | Automobile Magazine

Comentarii (1)

  • Cate poate sa faca departamentul de marketing ... parca as citi cifrele de la acel Lexus hibrid -- oamenii astia se asteapta ca lumea sa creda ca o masina de 2 tone se poate misca prin orase consumand si poluand mai putin ca un gandac gen 107, c1 etc.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru