Kia va crea un roadster cu două locuri

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 25.03.2011
Şeful operaţiunilor Kia din Europa a confirmat faptul că marca va primi un roadster similar cu Mazda MX-5 în 2013 sau 2014 şi că vor introduce un sistem de tracţiune integrală pe Soul.

Coreenii de la Kia vor să atace puternic segmentul de lifestyle al pieţei auto şi au anunţat că vor introduce atât un roadster, cât şi o versiune cu tracţiune integrală a lui Soul. În timp ce anunţul legat de Soul era o veste bună care aştepta să fie confirmată în mod oficial, dar anunţul cu adevărat important este viitorul rival al lui MX-5. Paul Philpott, şeful operaţiunilor Kia din Europa a confirmat cele două modele în cadrul unui interviu pentru Auto Express.

"Marca merită un model sportiv, cum ar fi un roadster.", a declarat Peter Schreyer în urmă cu ceva vreme despre Kia. Cei de la AutoExpress au preluat ideea sa – "nasul de tigru" şi au aplicat această parte frontală pe un model prelucrat digital. Englezii consideră că respectiva prelucrare digitală reprezintă o ipoteză viabilă care ar putea deveni realitate peste ceva timp.

Roadsterul de la Kia ar debuta abia în 2013 sau 2014, anul curent şi anul următor fiind destinate fortificării mărcii pe toate pieţele pe care activează. În plus, noul model i-ar ajuta pe cei de la Kia să se poziţioneze mai uşor pe locul vizat de aceştia – o marcă tânără, pentru tineri.

Astfel, Kia încearcă să-şi confere o imagine dinamică, fun şi tinerească. În opinia lui Paul Philpott, Kia este echivalentul mărcii Seat, în timp e Hyundai i se aseamănă mai mult lui Volkswagen.

Via | AutoExpress

CGI | Autoexpress

Comentarii (7)

  • aha
    "Cei de la AutoExpress au preluat ideea sa – "nasul de tigru" şi au aplicat această parte frontală pe un model prelucrat digital."

    Copy - paste Pontiac Solstice/Saturn Sky flagrant
    12 1
  • ...
    Asta e un Pontiac Solstice facelift.
    8 2
  • Trecand peste...
    ...poza prezentata, daca producatorii europeni nu se vor trezi, producatorii europeni vor constata cu stupoare ca in parcarile angajatior vor fi mai multe modele KIA-Hyundai decat modelele proprii...
    3 2
  • BaditzaEx
    @all
    iar Pontiac Solstice e copie dupa Opel GT
    2 4
  • Badoiu
    @BaditzaEx
    Cred ca e invers..
    5 2
  • @Badoiu
    crede tu mult si bine ...
    americanii copiaza dupa nemti/eurpoeni , nu invers !!!, formele GT-ului sunt gandite de nemti nu de americani.
    2 3
  • @@Badoiu
    Ce vorbesti straine? Pontiac Solstice a intrat in productie in anul 2005 si Opel GT in anul 2006. Se pare ca nemtii i-au copiat pe americani. Oricum Opel apartine de GM,deci e tot al americanilor.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru