Kia va lansa un CUV electric în 2013

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.09.2010
Hyundai Motor va dezvolta un vehicul electric bazat pe un crossover Kia. Acesta debuteazp în Coreea de Sud în 2013 şi va avea o autonomie de 120 kilometri.

Coreenii de la Kia vor realiza un crossover electric care va debuta pe piaţă în 2013. Modelul respectiv al fi cel de-al doilea vehicul electric dezvoltat de Grupul Hyundai Motor după Hyundai BlueOn. Hyundai BlueOn este bazat pe i10 şi va debuta în Coreea de Sud în decursul acestui an. Viitorul model electric de la Kia va fi construit în 2.000 de exemplare până în 2012, în timp ce modelul BlueOn va fi construit în doar 500 de exemplare până la momentul respectiv. Primul model electric de la Kia va fi bazat pe unul dintre noile crossovere ale mărcii sud-coreene.

Toate cele 2.500 de unităţi care vor fi produse până în 2012 vor avea baterii realizate de SK Energy. Vehiculele respective vor fi vândute doar organizaţiilor guvenrnamentale şi vor fi folosite în scopuri demonstrative şi în scopuri de testare. Astfel, Hyundai şi Kia intră pe piaţa vehiculelor electrice prin prisma flotelor guvernamentale, un candidat optim pentru testele de flotă ale vehiculelor cu propulsie electrică.

Toţi constructorii care au introdus flote de vehicule hibride sau electrice au livrat întâi vehicule pentru organismele guvernamentale.

Crossover-ul electric de la Kia ar oferi o autonomie de circa 120 de kilometri cu o încărcare completă. Scopul celor de la Hyundai Motor este să înlocuiască 20% din automobilele din Coreea cu vehicul electrice până în 2020. Implementarea a două vehicule electrice încă din 2013 ar trebui să îi ajute pe coreeni să cucerească mai uşor piaţa internă, care nu va fi asaltată de străini la fel de repede ca alte pieţe din Europa.

Via | Autoblog 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru