Kia va realiza şi o versiune cu trei uşi a noului Picanto

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 06.01.2011
Kia Picanto va fi oferit şi într-o versiune cu un aspect mai sportiv până la sfârşitul lui 2011. Modelul va avea trei uşi, dar va beneficia de aceleaşi propulsoare, sisteme de direcţie şi suspensii ca versiunea cu cinci uşi, nefiind nicio îmbunătăţire pe partea de dinamică.

Coreenii de la Kia vor dezvolta o versiune cu trei uşi a lui Picanto, care va fi mai sportivă. Respectivul model nu va fi echipat în mod obligatoriu cu un motor mai puternic, ci va beneficia de un aspect şi mai agresiv care îi va conferi un plus de caracter. Aşadar, sportivitatea va fi un element tabu, din moment ce aspectul exterior ar fi ameninţător, dar motorizările oferite ar fi motoare otto aspirate, cu cilindree de 1.0 şi 1.2 litri.

Doar piaţa din Europa va beneficia de versiunea cu trei uşi a lui Picanto, deoarece aici se vinde cel mai mare număr de subcompacte, iar modelele cu trei uşi sunt oferite de mai mulţi constructori. Pe de altă parte, segmentul compact începe să renunţe treptat la modelele cu trei uşi, care au ajuns să reprezinte un procent foarte mic al pieţei. Unii constructori au renunţat deja la aceste versiuni, dar în cazul subcompactelor, se pare că modelele cu trei uşi încă sunt atrăgătoare pentru clienţi.

Un purtător de cuvânt al mărcii Kia a declarat pentru Automotive News Europe că livrările versiunii cu cinci uşi a lui Picanto vor debuta în aprilie 2011. Versiunea cu trei uşi va apărea în showroom-urile mărcii sud-coreene până la sfârşitul anului.

Potrivit reprezentanţilor Kia din Marea Britanie, preţul lui Picanto va porni de la echivalentul a 9.400 de euro.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru