Kia Venga va avea un frate la Hyundai

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 24.08.2010
Hyundai va lansa o versiune proprie a lui Kia Venga în cadrul Salonului Auto de la Paris. Modelul nu are încă un nume.

La fel ca în cazul i30 - cee'd, Hyundai şi Kia vor colabora şi în segmentul monovolumelor compacte. Rezultatul se va vedea la Salonul Auto de la Paris, acolo unde Hyundai va lansa versiunea proprie a lui Kia Venga, model care există pe piaţă deja de o jumătate de an.

Cobnform primelor informaţii publicate de britanicii de la Autocar, noul monovolum Hyundai va avea un design inspirat din conceptul HED-5, lansat la Geneva în 2008, şi va prezenta astfel aceleaşi linii estetice prezente pe recent-lansatul ix35, urmaşul de drept al lui Tucson.

Monovolumul Hyundai nu are încă un nume, singura denumire proprie existentă la această oră pentru modelul coreean fiind codul JC. Evident, acesta va fi schimbat la ora lansării oficiale, monovolumul urmând să aibă o denumire care se va baza pe o variaţie a sistemului alfanumeric utilizat în ultima perioadă de Hyundai.

La nivelul motorizărilor, noul model va împrumuta direct unităţile disponibile sub capota lui Venga, motorul diesel de 1.4 litri alăturându-se astfel celor pe benzină de 1.4 şi 1.6 litri.

via | Autocar

Taguri: Hyundai, Kia Venga

Comentarii (2)

  • vai de capu lor
    Opel pe fata
    2 4
  • Drive your way!!
    S-ar putea ca Opel sa mai aiba de invatat cate ceva de la coreeni.

    Dupa cum se observa coreeni au lansat o adevarata ofensiva inca de acum 2-3 ani de cand s-a lansat i30.

    Dupa 2 ani incep sa apara aprecierile si tocmai de unde te asteptai mai putin: Germania si Anglia.


    Acum 4-5 ani au anuntat ca in urmatorii ani vor scoate cel putin 10 modele noi si se pare ca u cam facut-o si de asemnea anuntau ca vor ajunge nr. 5 mondial si iarasi au cam facut-o.

    E rept ca formele nu prea sunt intelese de europeni, mai ales de catre cei familiarizati cu VAG, OPEL, FORD, frantuzisme, dar tehnologic sunt la acelasi nivel.

    Au motoare GDi, cutii automate cu 7 trepte, sisteme de tractiune integrala, etc.

    Diferenta intre coreeni si noi, cel putin, este ca ei realizeaza cam tot ce isi doresc si fac totul pentru asta. Bietii de noi mai mult stam si aruncam cu privirea in ograda vecinilor.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru