Koenigsegg CCXR ataca Veyron-ul

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 26.11.2007
Suedezii de la Koenigsegg au pregatit o editie speciala CCXR: putere de 1018 cai si viteza maxima de 400 km/h.

Esential

1018 cai putere are supercarul Koenigsegg CCXR
1,5 milioane de euro este pretul estimativ al acestui model.

Koenigsegg a pregatit un rival pentru Bugatti Veyron. Este vorba de supercarul Koenigsegg CCXR, o editie speciala care adaposteste sub capota 1018 cai putere.

Desi anuntul acestui supercar exclusivist a fost facut in primavara acestui an, abia acum avem la dispozitie primele imagini rendering cu CCXR. Sub capota acestuia, Koenigsegg a pregatit un propulsor V8 de 4.4 litri cu carcasa din aluminiu, capabil sa alerge pe biocombustibil. Arderea etanolului are un efect pozitiv de racire a camerelor de combustie.

Etanolul ajuta supercarul suedez sa aiba un nivel scazut de poluare fata de fratii lui din aceeasi categorie de performanta. Puterea maxima de 1.018 cai se obtine la 7200 rot/min, iar cuplul maxim de 1.060 Nm este disponibil la 6.100 rot/min.

Performantele lui Koenigsegg CCXR sunt estimate la cifre comparabile cu cele ale lui Bugatti Veyron. Viteza maxima este prevazuta la 400 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 2,9 secunde. Consumul mediu este de 22 litri la 100 km.  Pretul estimativ al acestei editii speciale scoase de suedezi se ridica la 1,5 milioane de euro.

Comentarii (24)

  • oare chiar asa sa fie?
    pana la proba contrarie Veyron ramane taticul tuturor. cand o sa prinda si acest CCXR 407km/h cum a prins veyron-ul.....atunci o sa mai discutam. pana atunci alearga ipotetic cu 400km/h :)) Oricum design-ul este interesant, dar fata seamana prea mult cu Ferrari, parere mea.
    1 4
  • ...
    parca doreau sa dea faliment...
    0 3
  • alex ct
    ....
    intai sa mearga pe pista cu el sa mearga cu mai mult de 407km/h si pe urma sa ceara 1.5mil/E, pana atunci vorbe goale "Koenigsegg a pregatit un rival pentru Bugatti Veyron"
    0 3
  • noname00
    SSC Ultimate Aero a depasit viteza Veyronului, a atins 415 Km/h. Dar este o masina mult prea urata.
    0 2
  • ...
    sa am eu bani si pt cei 7 km in "minus" si pt cateva secunde pe Nurburgring imi iau Koenigsegg! La design Veyron nu mai e tatic in fata astuia. Sa nu mai mentionam nimic de V8 astuia si W16 lui veyron! Parerea mea...si nu nu am Logan in fata blocului!
    2 0
  • auto
    super fara cuvinte [pt.meseriasi]
    2 1
  • romanul tot roman este
    bineinteles ca trebuia cineva sa zica ceva si de logan :)) nici eu nu am logan in fata blocului dar nu aici nu era vorba despre declaratia de avere a fiecaruia.
    Important este altceva.....Veyron a fost prima care a deschis usa catre acest gen de super masini si care a batut recordul de 400km/h (si aici ma refer la masini de serie). Degeaba mai fac astia acum SSC care a prins defapt 411 si nu 415 cum zicea cineva mai sus (iar la a doua tura doar 409). Cand o sa vina alta masina de serie care o sa treaca pragul de 400 km/h cu inca 50-60 de km in plus, atunci mai discutam. Asta daca nu o sa fie tot Bugatti.
    Daca Suedezii nu copiau Ferrari asa tare era mai interesant. Oricum sa nu se spurcam......amandoua sunt beton!
    0 1
  • SSC vs Veyron, americani vs nemti in industria auto hmmm sa stiti ca veyron-ul e limitat la 407 si in momentul in care rulezi la 407 nu simti nimik e ceva remarcabil pe cand SSC-ul tremura din toate incheieturile si sa nu uitam ca SSC-ul a fost pregatit benzina cu cifra octanica mai mare decat ceea ce gasesti in benzinari plus ajustari de suspensi cauciucuri noi si muulte alte chesti pe cand in veyron ai bagat cheia si iti trebuia doar unde sa-i dai si face 407 iar in Veyron gasesti toate dotarile de confort care le poti gasi la o masina germana in SSC stai si transpiri cu volanu-n mana ca doar atat vei gasi in el deci cum draq poti sa le compari.
    0 0
  • scorpionul4u
    ba
    bah asta e masina de curse nu de oras....veironu e o masina mai frumusik si mere in oras...ce draq fac curse in oras.???
    0 1
  • tare masina
    o masina adevarata!bugatti e stift pe langa ea
    2 1
  • koenigsegg vs bugatti
    Hai sa fim rezonabili...koenigsegg are un motor de 4.7 litri si dezvolta 806 cai (1018 cai cand merge pe etanol) pe cand bugatti are un motor de 8 litri care dezvolta 1001 cai. Deci gandeste-te un pic la raportul putere-cilindree, e mult mai mare la koenigsegg.Si cei care zic despre veyron ca e limitat la 407 km/h, nu este adevarat. Dar spre deosibere de koenigsegg care poate sa mearga destul timp cu peste 390 km/h, bugatti nu este capabil de acest lucru, daca merge prea mult timp, ii ia foc motorul. Ca la ferarri dealtfel, uita-te cate feraari-uri gasesti complet arse. Inca un amanunt...koenigsegg CCX detine recordul pentru cea mai mare amenda data vreodata pentru viteza, 242 de mph adica 387.2 kmh in texas, ceea ce demonstreaza ca poate sa mearga cu viteze mari fara probleme.Si mai sunt si alte masini care concureaza cu bugatti, unele chiar mai rapide si mai frumoase, cum ar fi porsche GT9 9ff, SSC ultimate aero, Mc Laren F1 GTR si Hennessey Viper Venom
    2 0
  • ...
    Asta e masina pentru romani :D ieftina e, consuma putin, e numa buna de romani
    1 0
  • micutu
    ccxr= bugati =never
    in primul rand koenig ajunge la 1018 hp pe bioetanol pe benzina are doa7 807hp si asta in varianta ccxr GTI si in a doilea rand bigati are v16 dar pe benzina si ajunge 1001 hp , in al treilea rand nu poti compara benzina cu bioetanol ca si putere de ardere pentru ca e mult inferioara bioetanolului , hai sa punem bugatti pe bioetanol si o sa avem 25% mai multa putere adica 1255 hp ADICA BUGATTI VEYRON STILL RULZ , suedejii aia sa vina la ecuator poate li se dezgheata un pic creierii si atunci sa faca masini si sa o compare cu bugati ... atat am avut de spus
    0 3
  • micutu
    aaaaa ... uitasem . in al cincilea rand : cand au testat cei de la Top gear bugatiul nu au mai avut ce sa mai modifice la el pe cand la ccx ,deci nu ccxr, dupa ce a iesit stig in decor cu el l-au trimis inapoi in suedia sai mai puna si un eleron si asa s-a nascut ccxr , ccx costa in anglia 415000 lire adica 1 mil euro si ccxr costa acum cu eleronu celor de la top gear 1,5 milioane de euro , deci 500 000 euro e taxa lor ... asta spune totul despre koenigseg, daca nu se luau de bugatti ziceam si eu ca e o masina OK dar nu pot acum ... bugatti rulz ... si e facut de VW
    0 1
  • CE putine stiti
    CCX
    CCX a prins 426 km/h la un test drive pe strazile din germania, parca. Asha ca nicule, veyronu tau e fiul CCX-ului acuma ;)
    4 0
  • Mihai L.
    R la coada iz for Racing :D
    CCXR ul o sa spulbere toate recordurile,doar sa i se dea sansa de a-si demonstra performantele de care s-au bucurat Mclaren F1 si Bugatti Veyron inaintea sa.
    1 0
  • HOMBRE Ar
    FRUMOASA MASINA, DAR.....
    Multa lume (amatoare de masini sport), nu stie ca in America se mai fabrica (printre altele) o masina numita: SALENN S-7 TWIN TURBO, care a depasit recordul, at cand vorbim de viteza.
    0 1
  • :-j
    vorbiti ji voi d mashini ma...:-t=)))=)))=))))))))))))))))))))):))
    0 1
  • alexninja
    bugati veyron
    cat prinde maxim koenigsegg CCX?
    0 0
  • alexninja
    bugati veyron
    daca prinde mai mult ca bugati veyron eu ma omor
    0 0
  • un oarecare
    nu merita
    ce va tot contraziceti.ca aia alearga cu 400 ,ca ailalalta cu 500 si asa mai departe.sa zicem ca-ti iei una d-asta dupa ce ai vandut casa, pe mama,tata,mamaie,etc si iti cumperi garsoniera in ferentari ca sa ai unde dormii.pe unde alergi in romania cu asemenea masina?daca ajungi la 200km/h facand slalom printre hartoape e mare lucru.
    stiu pe unu pe la sincai care are un lamborghini-ferrari,nu conteaza, care iese cu ea nu mai cand e vreo sarbatoare. in rest ii da cheie in garaj.se justifica banii dati pe asemenea masina?iti iei masina de 1.5mil euro,cand ai iesit pe poarta dealer-ului ai pierdut 30% din valoarea ei + banii pe intretinerea ei.unde-i sfaraiala?
    0 0
  • O comparatie
    CCX este modelul de baza, CCXR este o versiune mai puternica. Bugatti Veyron 16.4 cu motorul sau(W16, 1001 BHP) prinde suta in 2.5 sec. si are o viteza maxima de 407 Km/h DAR Bugatti Veyron Super Sport e pentru Veyron cum e CCXR pentru CCX. B. V. SS are acelasi motor numai ca e mult mai puternic (20%) si are aprox. 1200 BHP si o viteza de 431 KM/H(Top Gear S15 E5). Asa ca .....
    0 0
  • yonutz
    bugatti
    nu mai va luati de bugatti q nu stiti ce poate sa faca o masina ca ea am doua si nu le dau pe 50 de ccx este praf daca se pun cu bugatti oricum nu stiti nimic de masini asa q...................................................mai vb...................................altadata...................................................papapapapap.........................................va urez numai bn........................................................
    0 2
  • yonutz
    ccrx vs bugatty veyron
    http://www.youtube.com/watch?v=XvYd_GrBMLU
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru