Lada pregăteşte un sedan ultra-low-cost de 5.600 de euro

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.08.2010
Lada va dezvolta un model ultra-low-cost, care va avea un preţ de pornire de 5.600 de euro. Acesta se va numi Granta şi va fi un sedan de clasă mică.

Ruşii de la AvtoVAZ au anunţat că vor dezvolta un sedan ultra-low-cost sub sigla Lada în 2011. Modelul va avea un preţ de pornire de 5.600 de euro şi se va numi Lada Granta. Acesta este destinat pieţei din Rusia şi va înlocui versiunea de bază a lui Kalina. Oficialii de la AvtoVAZ nu au specificat dacă intenţionează să introducă acest model şi pe alte pieţe şi dacă vor încerca să se lupte cu Logan. În ceea ce priveşte design-ul cele două imagini alăturate prezintă aspectul viitorului model rusesc.

Viitorul Lada Granta va avea un design tipic modelelor low-cost, care îl va face pe Dacia Logan să fie extrem de atrăgător prin comparaţie. Posteriorul modelului este extrem de dizgraţios, în timp ce partea frontală este lipsită de personalitate. Profilul modelului este şi el la fel de banal, situaţie tipică pentru modelele low-cost. Dacă ne uităm cu atenţie la modelul din imagini, observăm că nu avem de a face nici cu un autovehicul extrem de spaţios.

Oficialii AvtoVAZ nu au anunţat dotările standard pe care le va avea modelul Lada Granta. Ne aşteptăm la un motor pe benzină de cilindree mică, între 1.2 şi 1.4 litri, cu două supape pe cilindru şi injecţie multipunct.

Propulsorul nu va dezvolta mai mult de 100 CP şi va fi cuplat unei cutii de viteze manuale cu cinci rapoarte.

Via | Turbo.fr

Comentarii (6)

  • stiu ca lucruri bune si chiar foarte bune au mai facut rusii dar frumoase....nu prea.
    10 2
  • besche
    lada
    Rusii au preturile in dolari nu euro
    5 0
  • mihai2001
    In curand...
    Cred ca in curand vor fi pline strazile de cutii pe doua roti.

    Mai au un pic si le fac din plastic de 2mm si le dau la 1000 de dolari.

    Acum ceva vreme era o idee buna sa faci masini durabile care sa nu ajunga in service decat f rar, pacat ca acestei idei ia fost luat locul de dricurile astea ieftine care imediat ajung la service pt reparatie.
    9 1
  • Victor
    lada
    da sunt sigur ca vor vinde destul de putine si alea in rusia unde se vor bate cu greu sa castige in fata vechiturilor aduse din vest sau din japonia dar nu vor vinde nici macar o masina in afara si la destepti ce au fst nici macar nu au fst in stare sa proiecteze o masina singuri ci au luat niste tehnologie de care renault nu mai avea nevoie ca in cazul logan mcv cu sigla lada
    3 4
  • x
    hai ca nu arata chiar atat de rau. are un design tipic rusesc dar nu este hidoasa. Ma bucura spiritul acesta nationalist, chiar faptul ca suntem mandri de logan dar nu trebuie sa uitam ca si noi am important tehnologie frantuzeasca ;)
    0 1
  • chevrolet aveo
    Chevrolet aveo de la o posta...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru