Lamborghini Aventador a fost confirmat pentru Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 25.01.2011
Lamborghini a confirmat debutul urmaşului lui Murcielago la Salonul Auto de la Geneva din martie 2011. Modelul este echipat cu un motor V12 de 700 CP.

Succesorul celebrului Murcielago va debuta la Salonul Auto de la Geneva. Pentru moment, denumirea oficială a modelului nu este cunoscută, dar succesorul lui Murcielago a fost denumit Aventador de pasionaţii mărcii italiene. Cei de la Lamborghini au început o campanie de teasing a acestui model, prin care au prezentat suspensia spate a lui Aventador. După cum se poate vedea din imaginile furnizate de italieni, suspensia spate este inspirată din Formula 1, având amortizoarele monetate pe caroserie şi amplasate transversal, forţele fiind transmise de la roată la elementele de amortizare printr-o serie de tije speciale. Sistemul de frânare este compus din elemente ceramice şi fibră de carbon, iar şasiul are o masă redusă.

Lamborghini este primul constructor care utilizează sistemul respectiv în producţia de serie. Sistemul de suspensie inspirat din Formula 1 a fost utilizat şi pe Ferrari F50 şi Enzo, dar cele două modele au fost realizate în serie limitată. Graţie unui sistem hidraulic special, garda la sol poate fi ridicată cu 40 de milimetri pentru trecerea peste obstacole mici fără pagube.

Modelul promite să fie extrem de precis pe şosele şi să ofere un nivel extrem de ridicat al performanţelor. Pentru a realiza acest lucru, italienii au echipat succesorul lui Murcielago cu un motor V12 care dezvoltă 700 CP.

Deşi au existat dealeri de automobile exotice care anunţau că primesc precomenzi pentru Lamborghini Aventador, constructorul din Sant’Agata nu a confirmat spusele acestora, iar unele părţi au considerat că afirmaţiile legate de preţul lui Aventador sunt simple speculaţii menite să atragă clienţii cu dare de mână la reprezentanţa respectivă.

Via | LeBlogAuto

Comentarii (2)

  • Suspensie
    " forţele fiind transmise de la roată la elementele de amortizare printr-o serie de tije speciale"

    Acele tije speciale au denumire tehnica - tiranti , bielete .
    3 0
  • Abia astept sa o vad .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru