Lamborghini Gallardo LP 550-2 Spyder a debutat la Los Angeles

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 17.11.2011
Ediţia specială a lui Lamborghini Gallardo dedicată lui Valentino Balboni a primit şi o versiune decapotabilă. Debutul acesteia a avut loc la Salonul Auto de la Los Angeles.

Lamborghini a dezvoltat o versiune Spyder a lui Gallardo LP 550-2. Modelul respectiv este destinat puriştilor Lamborghini care vor se se distreze mai mult în aer liber şi care apreciază o decapotabilă. După cum ne spune şi numele, modelul este echipat cu un motor de 550 CP. Mai precis, vorbim de o unitate V10 de 5.2 litri, care angrenează roţile din spate şi este montată central. Spre deosebire de un Gallardo Spyder, modelul în cauză are amortizoare diferite şi o aerodinamică schimbată, elemente optimizate odată cu trecerea de la tracţiune integrală la tracţiune spate.

Noul Gallardo LP 550-2 Spyder are o masă de 1.520 kilograme şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.2 secunde. Viteza maximă a modelului este de 319 km/h. Clienţilor li se pun la dispoziţie două transmisii: o manuală cu şase trepte şi o unitate E-Gear, tot cu şase trepte. Având în vedere tendinţele mondiale în ceea ce priveşte transmisiile şi automobilele sport, majoritatea clienţilor vor alege transmisia robotizată, deoarece este mai uşor de operat şi mai rapidă.

Gallardo este cel mai popular model din gama Lamborghini, peste 11.800 de unităţi fiind fabricate până în prezent. Toate modelele sunt construite manual în Sant'Agata Bolognese şi sunt personalizate după preferinţele clienţilor.

Cei de la Lamborghini au creat şi o competiţie mono-marcă, pentru care au dezvoltat modelul Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale. Respectivul model are şi o versiune de stradă, numită Gallardo LP 570-4 Spyder Performante.

Via | Lamborghini

Comentarii (2)

  • la 0-100 in 4.2 secunde e mult in urma lui ferrari 458 cabrio!
    5 2
  • pai asta e varianta pentru "saraci", o sa mai apara inca 583 de versiuni mai rapide cu denumiri in italiana, menite sa scoata si ultimul ban din buzunarul celor care au.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru