Lamborghini renunta la transmisiile manuale si se gandeste la un hibrid

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 31.03.2010
Italienii de la Lamborghini vor elimina transmisiile manuale din gama, dar nu vor renunta la motoarele V10 aspirate. Acestia iau in considerare dezvoltarea unui hibrid, alaturi de un model flex-fuel.

Oficialii Lamborghini au anuntat strategia in baza careia isi vor dezvolta viitoarele modele. Se pare ca italienii se vor concentra atat pe reducerea masei totale a modelelor pe care le vor construi, cat si pe imbunatatirea autonomiei prin reducerea consumului de carburant. In timp ce alti constructori au apelat la motoare supraalimentate, cei de la Lamborghini si-au asigurat clientii ca vor pastra propulsoarele aspirate V10 si V12, in timp ce vor dezvolta sisteme de deactivare a cilindrilor si chiar sisteme start&stop.

Transmisiile manuale vor deveni un element al trecutului si pentru cei de la Lamborghini. In timp ce conationalii de la Ferrari au lansat modelul California doar cu o transmisie cu dubluambreiaj, urmata la un an diferenta de o versiune cu transmisie manuala, Lamborghini ar putea elimina cutiile de viteza manuale din oferta sa. Motivul din spatele acestei alegeri este economia de carburant, care poate fi imbunatatita semnificativ prin intermediul unei transmisii automate eficiente.

Inginerii Lamborghini nu exclud posibilitatea dezvoltarii unui hibrid. Viitorul hibrid de la Lamborghini va avea un motor electric pentru asistarea propulsorului cu combustie interna, dar sistemul hibrid de pe acest model nu va avea capacitatea de a propulsa modelul doar pe energie electrica.

Totodata, cei de la Lamborghini vor sa implementeze capacitatea flex-fuel motorului V10 aspirat din gama, care va putea functiona si cu etanol E85.

Via | CarAndDriver

Comentarii (3)

  • Nu cred ca vor elimina total cutiile manuale, la fel ca in cazul Ferrari acestea vor fi oferite optional .
    6 0
  • de acord cu Dan
    sunt sigur ca va ramane in lista de optionale...
    3 0
  • ...........
    ......
    sper sa faca un hybryd cat mai curand
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru