Lamborghini vrea supercaruri mai "curate"

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.11.2007
Dupa Ferrari, acum si Lamborghini anunta ca se gandeste serios la imbunatatirea emisiilor si a consumului.

Esential

40% este procentul pe care Ferrari va incerca sa-l atinga in eficientizarea consumului

Normele de poluare impuse de Uniunea Europeana afecteaza in primul rand constructorii de nisa, de aceea branduri sportive ca Lamborghini sau Ferrari vor trebui sa se orienteze spre solutii de reducere a emisiilor de CO2. Dupa ce saptamana trecuta Ferrari a anuntat ca tinteste o reducere a consumului cu 40%, a venit si randul rivalilor de la Lamborghini sa ia atitudine.

Stephan Winkelman, CEO-ul Lamborghini, a declarat marti ca in prezent inginerii italieni se gandesc la implementarea unor solutii de reducere a emisiilor, solutii care sa nu afecteze insa performanta sau sunetul specific supercarurilor Lambo. Winkelman a explicat ca "design-ul, sunetul, viteza maxima si acceleratia sunt parti integrante ale imaginii Lamborghini si nu se poate vorbi de o noua directie".

In prezent, italienii se vor axa mai mult pe imbunatatirea raportului putere/masa ajutandu-se in principal de materiale usoare pentru caroserie sau sasiu, cel mai probabil fibra de carbon.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru