Lancia se va întoarce în segmentul D cu modelul Flavia

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 09.09.2010
Italienii de la Lancia vor reveni în segmentul D în toamna lui 2011 cu modelul Flavia. Acesta va fi bazat pe o platformă Chrysler care debutează în toamna acestui an.

Lancia vrea să facă o revenire în forţă în segmentul D. Pentru a realiza acest lucru, Alianţa Fiat-Chrysler va utiliza platforma viitorului Chrysler Sebring, care va reprezenta versiunea de producţie a conceptului 200C. Versiunea Lancia a modelului respectiv va fi prezentată oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, spune sursa celor de la Autoblog.it. Vărul său american, Chrysler Sebring, va debuta anul acesta la Salonul Auto de la Los Angeles, care va avea loc în luna noiembrie.

De la debutul lui Chrysler Sebring până la prezentarea noului Lancia Flavia, cei de la Fiat trebuie să se decidă dacă vor produce noul model în Statele Unite ale Americii sau la fabrica din Mirafiori. În timp ce producţia la fabrica din Mirafiori ar fi avantajoasă pentru sindicatele muncitorilor din Grupul Fiat, exportul modelului pe pieţele din afara Uniunii Europene ar putea fi costisitoare, în timp ce producţia în SUA ar fi mai economică graţie faptului că modelul ar împărţi linia de producţie cu Sebring.

Flavia va face parte din gama nouă a celor de la Lancia, printre care vor fi modelele Dedra şi Lybra. Flavia va avea tracţiune faţă şi va beneficia atât de motoare Pentastart, cât şi de unităţi MultiAir şi MultiJet.

Versiunea de bază în gama diesel va fi un Multijet de 2.0 litri şi 170 CP, în timp ce unităţile Pentastar vor fi alimentate cu benzină şi vor avea fie o configuraţie V6 şi o cilindree de 3.6 litri, fie o configuraţie cu patru cilindri în linie şi o cilindree de 2.0 litri. Lancia va oferi şi o versiune MultiAir a lui Flavia, care va beneficia de un motor de 2.4 litri cu patru cilindri.

Via | Autoblog.it

Comentarii (4)

  • :)
    buna stire!! sa o vedemmmmmmmm!!:)
    9 1
  • Brutarul din Teius
    VW vele mai bune din lume!
    Nene de ce va chinuiti atat cu Lancia? Tot incercati sa o salvati de la disparitie.Concentrativa asupra Alfa Romeo si da o dracu pe Lancia! Nu este decat un Fiat cu alta grila! Multi ma vor acuza dar am fost in showroom Lancia cat si Alfa Romeo.Bravo are bord fix ca Delta.Atunci de de dracu sa dau in plus 5000 de euro pe Lancia cand foarte bine cumpar un Fiat cu aceeasi calitate! Nene ia pe Lancia si pune-o pe pe prevaz afara ca este plina de praf si falimentara.Du-te nene cu marca asta de 2 lei! Hai VW si Audi!
    8 23
  • Fiat isi face usor revenirea pe segmentul D cu platforma marita a lui C-evo denumita D-evo.Aceasta Lancia va fi urmatorul Chrysler Sebring (posibil 200C) in oglinda deci costul realizarii acestui model este ca si rezolvat.Pe aceeasi platforma D-evo vor fi produse toate modelele de segment D din grupul Fiat:Alfa Romeo Giulia,Lancia Flavia/Chrysler 200C,Dodge Advanger,posibil si un model Fiat.In felul acesta Fiat va rentabiliza la maxim costul dezvoltarii acestei platforme.
    11 1
  • Abia astept
    Hai tata odata,ca de la HP nu ati mai scos o masina de dofta.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru