Land Rover pregateste SUV hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.05.2007
Constructorul britanic dezvolta in prezent un sistem de propulsie electric care se va regasi probabil pe un viitor SUV hybrid

Britanicii de la Land Rover se gandesc tot mai serios la dezvoltarea unui SUV ecologic, care se va baza cel mai probabil pe conceptul hibrid Land-E. O versiune mult mai avansata a conceptului este asteptata in lunile care urmeaza, aceasta fiind nevoita sa indeplineasca mai multe standarde pentru a putea fi inclusa in planurile de productie.

Brand-ul britanic este identificat cu modelele off-road, de aceea Land Rover a decis sa dezvolte un sistem hibrid complex, care sa se bazeze in principal pe un motor electric pozitionat pe axa spate. Acesta va actiona separat toate cele patru roti, oferind aceeasi performanta off-road de pana acum. Acest sistem de propulsie va asigura o scadere cu 30% a nivelului emisiilor de CO2 insa costul dezvoltarii sale va fi unul foarte ridicat.

Viitoarea generatie Land Rover va primi si un sasiu usor din aluminiu care isi va pune amprenta si el asupra emisiilor CO2. Cu aceste proiecte in dezvoltare, ne putem astepta la un model hibrid de la Land Rover cel mai devreme la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru