Land Rover pregăteşte un rival pentru Nissan Juke şi Mini Countryman

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 06.04.2012
Conceptul DC100 de la Land Rover ar putea primi o versiune de serie, anunţă englezii de la Autocar. Modelul urmează să fie cel mai ieftin model din gama constructorului britanic.

Land Rover ar putea dezvolta o versiune de serie a conceptului DC100. Iniţial, modelul prefigura viitorul Defender, dar Land Rover ia în considerare utilizarea unei alte platforme, deoarece versiunea de serie a lui DC100 ar putea deveni un crossover care se va lupta pe segmentul lui Nissan Juke. Potrivit englezilor de la AutoCar, Land Rover ar putea ţinti şi segmentul lui Mini Countryman, DC100 urmând să fie un crossover care să ofere şi abilităţi off-road deosebite, şi un aspect special.

Cealaltă posibilitate în cazul lui DC100 ar fi dezvoltarea pe arhitectura viitorului Defender. Succesorul celebrului off-roader britanic va avea o construcţie tradiţională, dar acest lucru i-ar putea limita atracţia în rândul clientelei actuale de crossovere. Cei de la Land Rover sunt conştienţi de popularitatea crossoverelor mici, din ce în ce mai multe mărci ţintind această nişă.

"Înlocuirea actualului Defender este una dintre cele mai mari provocări din lumea designului auto.

Pentru că vorbim despre o maşină care a inspirat oameni din toată lumea. Noul DC100 nu este un concept care va fi scos în această formă în versiune de serie, ci reprezintă începutul unui drum de patru ani către un design final al versiunii Defender pentru secolul al 21-lea", susţine Gerry McGovern, şeful de design al celor de la Land Rover.

Via | Autocar

Comentarii (6)

  • un singur cuvant : dric
    20 15
  • ioi
    mi se pare mie sa u seamana cu mini countryman la body?
    5 2
  • yeti facut utilitara
    9 3
  • AdventureLand
    mirositi ?
    E o reproducere nefericita a unui mini sau audi a1. Parca umbla permanent cu cada din baie deasupra. E ridicola !
    6 1
  • radovan
    ..
    Daca extrapolam anumite elemente se ajunge mai degraba la o asemanare cu Yeti.
    2 1
  • Greu sa realizezi ceva mai oribil ca Yeti. Totusi Land Rover incearca sa ne demonstreze contrariul.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru