Lexus pregateste un hatchback hibrid pe baza lui Prius

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 05.08.2008
Toyota Prius va sta la baza unui hatchback atragator pe care Lexus il pregateste in urmatoarea jumatate de an.

Esential

2010 este anul in care Lexus va aduce viitor hatchback hibrid in Europa.

Lexus va scoate pe piata, in luna ianuarie a anului viitor, un hatchback cu sistem de propulsie hibrid care va avea la baza pachetul prezent pe cunoscutul Toyota Prius. Deocamdata, viitorul model este cunoscut in nomenclatura interna a celor de la lexus sub numele "SAI", denumirea sa urmand sa fie definitivat in apropierea datei lansarii oficiale.

Sursele jurnalistilor britanici de la Autocar sustin ca modelul se va baza, ca design, pe Toyota Concept X (foto), prezentat de constructorul nipon la Geneva, in luna martie. Foarte interesant este faptul ca multe voci spuneau ca acest Concept X prefigureaza chiar noul Prius, generatia urmatoare a modelului nipon urmand sa apara si ea in scurt timp in prim-plan.

Trenul de rulare hibrid va fi legat, pe modelul Lexus, de motoare ceva mai puternice decat cele ale "pacifistului" Prius, Autocar vorbind de motoare de 2.0 sau 2.5 litri. Tehnologia hibrida utilizata de japonezi va suferi si ea modificari incepand cu 2010, urmand ca Toyota si Lexus sa apeleze la baterii litiu-ion care vor inlocui actualele unitati, care functioneaza pe baza de nichel.

Desi modelul a fost gandit special pentru piata din SUA, acesta va reprezenta tehnologia japoneza si in Europa, chiar daca prestatia europeana a berlinei IS a fost una care le-a lasat un gust amar pana acum oficialilor niponi. In aceste conditii, daca lansarea americana va avea loc in 2009, prezentarea europeana a modelului urmeaza sa se desfasoare la inceputul lui 2010.

via | Autocar

Taguri: Lexus, Prius, Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru