Lexus vrea să îl transforme pe viitorul GS-F într-un sportiv de top

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.12.2010
Lexus va realiza un rival al lui Mercedes-Benz E63 AMG şi BMW M5. Modelul se va numi GS-F şi va fi o versiune mai sportivă a modelului GS, echipat cu un motor V8 de 465 CP.

Lexus are aşteptări mari de la viitorul GS-F. Japonezii vor să dezvolte un rival în clasa medie superioară pentru BMW M5 şi Mercedes-Benz E63 AMG. Potrivit unor surse, modelul va fi echipat cu un motor V8 de 5.0 litri care va furniza aproximativ 465 CP. Specialiştii de la Toyota estimează că modelul va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 4.5 secunde. Din moment ce puterea motorului nu va atinge o cotă exagerată, secretul viitorul GS-F va fi masa redusă.

Viitorul Lexus GS-F va beneficia de numeroase componente din aluminiu şi fibră de carbon. Graţie acestor elemente, modelul va avea o masă estimată la 1.670 kilograme şi un preţ de pornire de aproximativ 90.000 de dolari. Debutul este aşteptat pentru anul 2012, iar japonezii promit un nivel ridicat al sportivităţii. Rămâne de văzut dacă viitorul M5 F10 de peste 550 CP va pierde clienţi în favoarea lui GS-F.

Ceilalţi competitori ai acestui segment au peste 500 CP, lucru care l-ar face pe GS-F să fie "submotorizat".

Sunt şanse ca modelul să recupereze prin dinamică, dar este dificil să treci peste o diferenţă de 100 CP în aceeaşi clasă, dacă nu chiar imposibil. Cei de la Lexus ar putea aplica şi o politică mai agresivă în ceea ce priveşte preţul de achiziţie, dar nu există nicio informaţie în acest sens până în prezent.

Via | RoadandTrack

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru