LG vrea să interzică vânzarea modelelor BMW şi Audi în Coreea de Sud

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 29.09.2011
LG a intentat o acţiune judecătorească prin care vrea să obţină interzicerea comercializării modelelor BMW şi Audi pe piaţa din Coreea de Sud. Motivul: Cele două branduri folosesc o tehnologie LED rivală.

După războiul dintre LG şi Samsung, un alt conflict se naşte în Asia între două mari conglomerate electronice. Este vorba despre LG şi Osram, nume cunoscute în industrie, care îşi dispută un patent asupra luminilor LED. Se pare însă că şi principalii contructori auto vor fi vizaţi de duelul celor două entităţi.

LG a cerut recent curţii de justiţie din Seoul, Coreea de Sud, să interzică vânzarea modelelor BMW şi Audi pentru că folosesc tehnologie LED furnizată de rivalii de la Osram.

Lim Young-min, purtătorul de cuvânt al celor de la LG, susţine: "LG a dat în judecată Osram pentru folosirea unor patente care vizează tehnologia LED, utilizată la scară largă şi în industria auto. Prin urmare, LG caută să oprească comercializarea modelelor BMW şi Audi pentru că folosesc aplicaţii LED furnizate de Osram, atacând astfel patentul LG."

Situaţia este însă mai complicată de atât. Se pare că cei de la Osram au deschis iniţial scandalul, solicitând celor de la LG să plătească taxe pentru folosirea patentelor.

LG a refuzat, susţinând că şi-a dezvoltat propria tehnologie LED şi a răspuns celor de la Osram, atrăgând în acest scandal şi brandurile BMW şi Audi pentru a creşte presiunea.

via | carscoop

Comentarii (4)

  • Penibili
    Sunt penibili
    11 3
  • loooooooooooool.
    led-ul nu a fost inventat nici de osram si nici de lg. ce mama draq au astia in cap mah?! led-ul este un bun universal si liber publicului. e o cretinitate a lumii actuale, a "economiei de piata" care nu face decat sa dovedeasca "civilizatia umana"
    chiar avem nevoie de ziua aia a judecatii.
    8 3
  • Excomunicatorul
    :)
    Niste frustrati LG.O miscare foarte proasta din partea lor.

    @LED las frate sa vina pe tine ziua judecatii,eu n-am nevoie ca un bosorog senil sa ma judece.
    2 4
  • patent wars ... voi copii chiar nu stiti ce inseamna si la ce scara se poarta asemenea actiuni in lumea larga ?
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru