Lista celor 35 de maşini care se bat pentru "Car of the Year 2012"

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 26.09.2011
Anul acesta, la Car of The Year 2012, vor intra în concurs nu mai puţin de 35 de maşini. Un juriu format din 59 de jurnalişti le va evalua şi va desemna un câştigător în primăvara lui 2012.

Esential

59 de jurnalişti auto vor încerca să stabilească cine este "Car of the Year 2012".
35 de maşini concurează pentru titlul "Car of the Year 2012".

Organizatorii "Car of the Year" au prezentat astăzi lista celor 35 de modele ce vor concura pentru titlul suprem până în primăvara anului viitor. Şi anul acesta, cei 59 de jurnalişti prezenţi în juriu, aleşi din 23 de state europene, vor trebui să călătorească până în Suedia pentru a-i testa şi evalua corect pe toţi cei 35 de concurenţi.

În competiţie au fost admise doar modelele prezentate în ultimele 12 luni, complet noi, puse în vânzare pe cel puţin cinci pieţe europene până la debutul concursului. În plus, concurenţii trebuie să îşi propună o cifră de vânzări de cel puţin 5000 de unităţi pe an.

Jurnaliştii prezenţi în juriu vor fi nevoiţi să evalueze maşinile ghidându-se după criterii diverse: design, siguranţă, performanţă şi preţ. Accentul va cădea însă pe tehnologiile inovative introduse şi pe valoarea cu care se vinde maşina.

Membrii juriului, câte şase din Spania, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, precum şi alţi câţiva din ţări cu activitate auto, vor fi nevoiţi să împartă câte 25 de puncte unui număr de minim 5 maşini.

Punctajul maxim pe care îl pot acorda unui concurent este de 10 puncte.

Din cele 35 de maşini vor rămâne doar şapte în data de 9 ianuarie 2012, data la care se face prima selecţie a competitorilor. Abia apoi, după ce va trece şi de marea finală, unul din cei 35 de candidaţi i se poate alătura lui Nissan Leaf, câştigătorul de anul trecut. 

Marca Modelul
Audi A6
  Q3
BMW Seria 1
  Seria 6
Chevrolet Aveo
  Orlando
Citroen DS4
  DS5
Fiat Panda
Ford Focus
Honda Civic
Hyundai i40
  Veloster
Kia Picanto
  Rio
Lancia Ypsilon
Lexus GS
Mazda CX-5
Mercedes B-Klasse
  SLK
  M-Klasse
Chevrolet/Opel Volt/Ampera
Opel Zafira
Peugeot 508
  3008 Hybrid4
Porsche 911
Range Rover Evoque
Renault Kangoo ZE
  Fluence ZE
SsangYong Korando
Toyota/Subaru Verso S/Trezia
Toyota Yaris
Volkswagen Beetle
  Up!
  Jetta

Comentarii (32)

  • !
    Honda Civic
    11 43
  • hitman
    car of the year
    Chevrolet Volt.
    10 33
  • NICI UNA!!!
    12 28
  • cea mai tare marca posibila (greierasi all inclusive)
    cred ca va fi o lupta stransa intre kangoo si korando... cu toate ca si seria 6 e masina, dar tot alea 2 raman favoritele
    7 20
  • cea mai cea
    cine are curaj sa faca un pariu ca Beetle fara doar si poate este"Car of the Year 2012"
    9 25
  • ?
    hai sa zicem DS5 ,si beetle in anul 2010 a fost in gay car top 10 iar anul acesta Peugeot RCZ
    6 16
  • ????
    Panda are sanse mari.......
    Focus are sanse.......insa e prea devreme pt. o concluzie.....
    7 14
  • o gluma
    Bmw seria 1 :))
    8 17
  • Toyota Yaris sau Ford Focus.
    11 15
  • razvan
    Ford Focus
    11 12
  • haha
    911
    23 10
  • ****
    din cei 3 va fi unu castigator chevrolet ,citroen ,hyundai
    9 13
  • Range Rover Evoque
    5 11
  • Zafira
    Opel Zafira clar
    6 17
  • "tehnologie germana"
    DS5 va iesi CotY 2012
    sau Ypsilon
    5 14
  • UP!
    UP! pe`o lada de bere ! :)
    5 13
  • opinie
    Castiga din ce in ce mai mult teren masinile mici, de oras, utile in aglomeratiile urbane. Motoarele cu cilindree mica vor fi prezente si pe aceste masini, oferind performante decente, in conditiile unei mase reduse a automobilului.
    Sincer, nu as fi surprins ca noul Panda sa confirme si sa depaseasca succesul predecesorului, avand in vedere cat s-a investit si cum se prezinta noul model.
    Sa nu uitam ca, pana la momentul in care se va alege un castigator, cifrele de vanzari vor avea si ele un cuvant de spus.
    8 6
  • car of the year
    Mie imi place noul Panda, Anul trecut a fost o masina electrica, anul acesta vom vedea daca juriul pastreaza trendul sau se axeaza pe masini mici
    3 6
  • ampera ... pentru ca politica este mult prea complicata ...
    4 8
  • Ford Focus
    cred ca aduce destule inovatii in clasa compacta (cea mai vanduta clasa) ca sa castige acest titlu
    4 12
  • masina anului
    jetta, yaris sau seria 1
    3 10
  • hyundai
    i40. Imi place la nebunie cum arata.
    7 9
  • Grigore
    Ford Focus,fara indoiala!
    4 8
  • @Octav
    Tocmai din cauza asta eu am trecut Yaris sau Focus. Cred ca din toata lista, cele doua au cele mai bune performante si un pret acceptabil
    4 5
  • hyundai
    Nu uitati de ofensiva foarte puternica a coreenilor
    Coreenii vin foarte tare din spate cu un design foarte indraznet si cu echipari de exceptie la preturi pe care europenii dau bani grei pentru a le avea pe "masina poporului". Veloster e unica in felul ei, iar cu i40 se intra pe un segment foarte competitiv. Nu inteleg unde e Elantra care si aceasta e o bomba in materie de design, dotari vs. pret.
    Bafta tuturor.
    8 3
  • Aveo e masina ? ce cauta in top ???? cred ca si Dacia 1300 era mai bine facuta
    2 8
  • Bogdan
    Aberatie
    Car of the year, poate fi in opinia mea desemnata o masina la finele unui an in urma vanzarilor.Asa in viitor este strict o opinie subiectiva slobozita de un " juriu" in urma unor "donatii".
    3 3
  • @LauCalin
    Gandesti bine si este posibil sa castige titlul una dintre masinile enumerate de tine. Nimic nu este sigur deocamdata, sa speram ca va castiga masina care intruneste cel mai bine dorintele cumparatorilor :)
    Ford Focus vine cu multe lucruri interesante in pachet, dar mie nu imi prea place un aspect, acela ca a pierdut din agilitatea generatiei anterioare. Acest aspect poate sa fie subiectiv pentru unii, dar parca modelul a castigat mult in siguranta, in detrimentul pasiunii de a conduce...
    Spuneam ca Panda are sanse la titlu pentru ca imi place generatia actuala, a luat premii la capitolul fiabilitate. Conform declaratiilor celor de la Fiat, motoarele multijet pot sa reziste 250.000 km fara interventii asupra lor, daca sunt bine intretinute. Iar in cei peste 31 de ani de la lansare, micul model al celor de la Fiat s-a vandut in peste 6.5 milioane de exemplare. In ceea ce priveste generatia actuala, materialele folosite la interior rezista bine in timp, chiar si la exemplare cu multi kilometri parcursi. Masinuta a castigat un premiu important in 2004, vom vedea ce va realiza noul model. Proaspat lansat la Frankfurt, va beneficia probabil de motorasul TwinAir si de eforturile investite pentru a oferi un model mai bun decat predecesorul... Poate va castiga din nou, poate va castiga Ford Focus sau Toyota Yaris.
    Sau, de ce nu, poate va castiga Chevrolet Aveo. Marca Chevrolet a progresat mult in ultima perioada, sa nu uitam ca modelul Cruze a obtinut 5 stele la testele de impact, iar Spark a obtinut 4 stele, fiind chiar la 1 punct de a obtine 5 stele. Aveo vine cu multe dotari chiar in varianta de baza si are dimensiuni bune pentru traficul din marile orase.
    Chiar ca astept sa vad ce surprize ne va rezerva votul de la anul.
    Numai bine!
    3 1
  • ?
    dar astra gtc ? dcnu se afla printre cele 35 ?
    3 1
  • Pentru ca nu cred ca s-a lansat cand s-a stabilit lista participantilor.

    Octav, ai drepatet cu panda. Insa eu nu am trecut-o pentu ca generatia precedenta a castigat multe premii. Nu zic ca asta ar putea fi un motiv, dar sunt prea multi carcotasi, inclusiv de la concrenta care ar putea zice ca la mijloc e ceva putred.
    2 1
  • @LauCalin
    Si Kia Rio pare sa se incadreze in criteriile enumerate in articol: ''design, siguranta, performanta si pret''.
    Nu spun ca o sa castige Fiat Panda, dar ar fi o realizare ca masinuta aceasta sa cucereasca titlul, chiar daca a mai castigat un titlu important in 2004. Nu sunt fan Fiat, dar in constructia noului Panda pare ca s-a depus ceva munca, pentru ca modelul sa vina cu progrese la toate capitolele.
    0 2
  • ORLANDO
    cum sa nu apara astra gtc,in acest top ? mi se pare o mare aberatie ? adica vw cu *** ala de up care nu are mai mult de 3 sapt de cand a aparut pe net deja este intre astea 35 ? e clar - cine liciteaza mai mult ala castiga. din moment ce golf 6 a iesit masina anului in lume cred ca cu asta am spus totul =))) eu as miza pe chevrolet orlando in caz ca e totul pe bune
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru