Livrările versiunii Audi A8 cu motor 3.0 TDI vor începe vara aceasta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.06.2010
Audi a anunţat disponibilitatea motorului diesel V6 de 3.0 litri în gama noului A8, începând cu această vară. Unitatea dezvoltă mai nou 250 de cai putere şi 550 Nm.

Esential

250 de cai putere oferă noul V6 TDI de 3.0 litri.

După ce săptămâna trecută a anunţat introducerea unui nou motor pe benzină în gama noului A8, Audi asigură disponibilitatea din această vară a unei noi motorizări pe nava sa amiral, inclusă în lista de versiuni încă din momentul lansării. De această dată este vorba despre un diesel şi nu despre o motorizare pe benzină. Aşadar, după 3.0 TFSI de 290 de cai şi TDI-ul de 3.0 litri este oferit sub capota etalonului din Ingolstadt.

Anunţat încă de la lansarea oficială, motorul V6 livrează un cuplu total de 550 Nm, în creştere cu 50 de Nm faţă de vechea unitate TDI. Şi puterea totală a crescut cu 11 cai, până la 250 de cai, suficient pentru a pune în mişcare limuzina germană. Cei şase cilindri în V promit un consum mediu de numai 6.6 litri/100 de kilometri şi o rată a emisiilor de 174 g/km.

Dieselul entry-level va putea fi livrat din această vară împreună cu deja existentul V8 de 4.2 litri TDI, dispus să ofere 350 de cai putere.

via | autoblog

Comentarii (23)

  • hmm
    Eu stiam ca era anuntat inca de la lansare. Da daca voi ziceti ca abia acum, asa o fi....
    3 2
  • Victor
    AUDI A8
    Si asta o sa consume ulei?..:)
    9 15
  • @ Victor
    De departamentul asta se ocupa V6 -le Honda de 3.5 L care incepe sa consume ulei dupa mai putin de 9,000 km . http://blogs.insideline.com/roadtests/2010/05/2010-honda-accord-crosstour-adding-some-oil.html
    11 4
  • Masinile consuma ulei,oamenii fura curent!
    Dai 90000 Euro pe masina si dupa aceea iti este ciuda ca dai 20 euro pe ulei...... Ori sunteti snobi inconstienti,ori pur si simplu refuzati sa ganditi. Da consuma ulei,consuma motorina,ce ati dori sa nu consume nimic? La TV se spune:consumati cel putin 2L de apa pe zi,pt a fi sanatosi.Bea dimineata cei 2L ca dupa aceea sa nu mai bei toata ziua,dar nu poti ca ti se face sete pe la orele 14-15.De ce? Doar ti-ai facut rost de necesarul de apa pe ziua respectiva. In fine,pt oamenii care nu doresc sa gandeasca logic,niciodata,nimic,nu va fi bun,pot sa il vada si pe Dumnezeu si ar spune,hai bai du-te de aici,si tu consumi ulei?
    10 12
  • george
    BINEINTELES
    @ Victor

    O sa consume si asta ca sa le dea satisfactie rumanilor care se duc la job cu Bentley si Aston Martin...
    2 6
  • e un model foarte reusit cu motoare foarte bune, acum asteptam test drive intre S-classe, A8 si seria 7.

    Pana atunci asteptam si aparitia noului S-classe si atunci confruntarea va fi una de succes.
    5 3
  • cel mai cautat motor pe aceasta masina
    ma steptam ca noul tdi de 3 l sa aiba 300 cp cum au rivalii , dar si asa este suficient poate vor fi mai rezistente decat motoarele concurentei nefiind duse la maxim. PS. nu ma pot obisnui cu hidoseniile ale de leduri , ii strica tot farmecul acestei masini altfel ok.
    7 1
  • @RTI
    cred k pe noul A7 or sa aibe un motor de 3.0 tdi cu o putere in jur de 300 cp.
    5 3
  • In toamna va debuta versiunea bi-turbo a motorului V6 TDI de 3.0 L
    In octombrie la Paris va debuta in premiera pe Audi A7 versiunea bi-turbo a motorului V6 de 3.0 L TDI ce va avea o putere de aprox 300 CP . Acest motor va fi utilizat si de Porsche Panamera si probabil de alte modele ale VW Group .
    8 3
  • @335
    si eu cred la fel dar sa asteptam
    4 0
  • HI HI HI
    http://www.bmwblog.com/2010/06/21/sport-auto-comparison-2010-bmw-m3-competition-package-vs-audi-rs5/
    4 9
  • BRAVO
    rs5 inca mai are de invatat. 
    5 9
  • @RTI
    Vezi ca acea concurenta despre care vb tu foloste un motor diesel biturbo. Asta are o singura turbina, deci e concurent cu 3.0d nu cu 3.5d ;)
    7 5
  • @ ZZZ
    faceam comparatia la cilindree , nu la cate turbine sau compresoare au ( pot si ei sa mai puna unul nu cred ca este interzis :))
    6 7
  • Auto Bild Germania a testat in premiera noul Suzuki Swift
    http://www.autobild.de/artikel/suzuki-swift-2010-fahrbericht_1200985.html?bild=18&now=02#mmg
    6 3
  • Victor
    @Costi
    Tocmai de aceea,pt ca dai 90.000 de euro pe o masina si dupa aia t fatzai pe langa masina ta „smechera” cu bidonu de ulei...ce sa mai este ridicol:).sunt sigur ca este o masina foarte fiabila,confortabila,sigura samd(bine toate astea la preturi cam nesimtite zic io),si unde mai pui ca foarte multi dintre soferi(de masini ieftine sau scumpe),sunt totali afoni in indeletniciri tehnice(nu ca ar fii nevoie sa fie conoscatori in ale mecanicii),si astfel trebe sa se duca la un service sa ii completeze uleiu odata la 2-3 luni asa ca este cu atat mai penibil
    5 0
  • si tu ii crezi?...
    2 4
  • george
    S-A STABILIT DEJA?
    @ Victor

    Ti-ai cumparat deja noul A8 cu motor TDI si ai constatat ca papa un baril de ulei la suta de metri?

    Nu s-a dovedit inca nimic in acest sens si lumea abereaza cu pofta si bate campii cu gratie ca ce penibil trebuie sa fii cand completezi ulei la o asemenea masina. Din cauza unor imbecili care rup masinile aiurea, si a unor dobitoci care umbla cu cutitu` si cu furculita dupa avioane si elicoptere, am ajuns toti sa perpetuam o gugumanie ca si cand ar fi o axioma.

    Apropo de lipsa de eleganta a gestului de a pune ulei la motor, sa stii ca te murdaresti mai tare cand pui motorina in unele statii decat atunci cand pui ulei la motor...Motorina se baga SIGUR cam o data pe saptamana, nu PROBABIL o data la 3 luni...Iar baiatul de la benzinarie ar sti sa puna juma` de kil de zeama la rasnita daca te loveste greata de bidonul auriu...

    In alta ordine de idei, ce te faci daca toate masinile cu staif ajung sa consume ulei? Honda, care era "Dumnezeul motoarelor", se lauda, asa cum scria cineva mai sus, cu un consum de ulei destul de generos. Sa inteleg ca omul care are buget pentru masina de 150.000 de Euro isi va cumpara Logan fiindca s-ar face de 3 lei vechi daca ar pune cu manuta lui ulei la masina?
    8 4
  • @Victor
    Pe langa logica de balta, sunt curios sa-mi explici si mie ce inseamna "sunt totali afoni in indeletniciri tehnice" ca eu nu stiu sa aiba sens in limba romana.
    1 4
  • Mare e gradina Domnului!
    Unii au Audi A8,masina de 80.000-100.000 euro,bijuterie.Ei insa conduc ca niste ciobani si trateaza masina ca pe caruta! Daca faci agricultura,ari,prasesti,si alte indeletniciri,nu cred ca este de mirare sa se intample ceva cu masina ta,sa nu mai vorbim de consum de ulei.Pt ZZZ,dormi tata in continuare,mai consulta DEX,cultiva-te,ca si tu esti poate afon,la nivel de cultura generala.! Victor are perfecta dreptate.Iti da masina de 100.000 de euro,te instruieste cineva de la Audi,bai frate uite ce trebuie sa faci cu ea:sa te bage in cursuri despre masina,3 luni de zile sa te invete cum sa o conduci pe ea si cum sa procedezi cand o conduci? Nu asta nu se intampla.Iti da masina,si adio neculai,oricum revii la noi,cand ai o problema,sau revizii,daca iti mai amintesti!
    3 1
  • @Costi
    Prostu nu e prost destul daca nu e si fudul:
    http://dexonline.ro/definitie/afon
    AFÓN, -Ă adj. 1. Care și-a pierdut vocea. ♦ Care cântă fals, care n-are voce sau simț muzical. 2. Consoană afonă = Consoană care se articulează fără vibrarea coardelor vocale; consoană surdă. [< fr. aphone, cf. gr. aphonos < a – fără, phone – voce].

    Poate imi arati si mie unde in limba romana poti sa fi AFON "la nivel de altceva in afara de voce", ca sa vorbesc si eu ca tine pe limba lui Nea Nelu.
    Daca la tine pe ulita iti permiti cu sens figurat asta nu inseamna ca si exista sensul ala. Astept de la tine o definitie oficiala a sensului figurat.
    2 3
  • Victor
    @ZZZ&Costi
    1.George,eu tot cred ca este penibil ca o masina de lux sa iti consume ulei cu atat mai mult masini premium asa cum este Audi A8 iar daca aia de la Honda au probleme nu este o scuza pt. VAG
    2.ZZZ,domnule cuvintele in toate limbile de pe fata pamantului sufera mutatii de la sensul lor original, iar termenul de afon poate defini o multime de incompetente pe langa cele legate strict de abilitatile muzicale, chiar daca nu este tocmai cusher pe strada academiei dar se accepta in sens figurat
    3 0
  • george
    HAI SA MAI ASTEPTAM PUTIN
    @ Victor

    Putem sa lasam prejudecatile crancene (ca sa nu spun gugumaniile) la o parte si sa asteptam pana cand se vor identifica primele 200 - 300 de masini Audi A8 TDI cu consum de ulei?

    Ceea ce spuneam despre Honda nu era cu titlul de "ba p-a mamei dumitale" ci cu titlul de "posibil sa fie toti la fel" dat fiind ca Honda cica producea cele mai performante si mai fiabile motoare ever. Daca se va ajunge ca toate masinile premium sa pape ulei, va ma fi penibil sa adaugi grasime la motor?
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru