Loeb a castigat Raliul Germaniei

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.08.2008
Sebastien Loeb a reusit sa isi adjudece victoria in Raliul Germaniei, disputat in cursul weekend-ului trecut.

Echipajele Citroen, Sebastien Loeb/Daniel Elena si Dani Sordo/Marc Marti, au terminat Raliul Germaniei pe primele doua locuri. Pentru Citroen, aceasta este a opta victorie in Raliul Germaniei, un record absolut, incluzand-o aici si pe cea a echipajului Philippe Bugalski / Jean Paul Chiaroni cu un Xsara WRC in 2001.

In urma acestui succes, Sebastien Loeb a trecut pe primul loc in clasamentul pilotilor, iar Citroen ocupa prima pozitie in ierarhia constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri.

Raliul Germaniei, etapa a 10-a din Campionatul Mondial de Raliuri 2008, a fost, inca din start, o afacere Citroen. Sebastien Loeb si Daniel Elena, de sase ori castigatori ai acestui raliu, s-au instalat la conducere inca din prima zi reusind sa castige toate probele speciale. Dani Sordo si Marc Marti au avut si ei o evolutie excelenta si au terminat prima zi pe pozitia secunda.

"M-am simtit foarte bine in masina inca de la inceput si am putut merge la limita de pe primii kilometri. A fost o zi buna pentru noi, dar un avans de 19,9 secunde nu este inca suficient”, a spus Sebastien Loeb, la finalul primei zile din Raliul Germaniei.

Ziua a doua, cea mai lunga din Raliul Germaniei, s-a terminat identic ca si prima pentru cele doua echipaje Citroen Total. Sebastien Loeb si Daniel Elena au castigat 7 probe speciale, in timp ce Dani Sordo si Marc Martí si-au trecut in cont victoria pe ultima proba a zilei. "Am avut o zi excelenta. Am reusit sa ne distantam si mai mult de rivalii nostri si acest lucru este perfect pentru noi”, a declarat Sebastien Loeb, dupa parcurgerea celor 159,76 de kilometri de proba speciala din ziua a doua.

Ultima zi a Raliului Germaniei a fost una scurta, cu doar 84,97 km de proba speciala, iar echipajele Citroen au terminat etapa a 10-a a sezonului fara nicio problema. "In Raliul Finlandei am fost considerati outsideri, dar am reusit sa terminam pe prima pozitie. Aici, dimpotriva, toata lumea ne-a privit ca marii favoriti si aceasta ne-a pus putin sub presiune. Sunt mandru ca toti cei de la Citroen Sport si-au facut treaba excelent si am reusit astfel sa obtinem prima dubla din acest sezon.

Este un rezultat incurajator pentru ultimele cinci etape ale sezonului. Sebastien si Daniel au mers impecabil, iar Dani si Marc au demonstrat ca pot aduce puncte importante pentru echipa noastra. Citroen Sport a stabilit noi recorduri in Germania si in urma acestor performante am urcat pe primele locuri in clasamentul constructorilor si in clasamentul pilotilor. A fost un sfarsit de saptamana perfect, dar asta nu inseamna ca acum ne vom relaxa. Ne asteapta cateva luni foarte aglomerate si lupta nu este inca castigata”, a spus Olivier Quesnel, directorul Citroen Sport.

Taguri: Citroen, Elena, Loeb

Comentarii (2)

  • PikaChu
    WRC
    hm...si nici macar o stire pe intreg parcursul etapei din Germania !!!
    0 0
  • stiri
    Chiar asa nicio stire pe parcursul raliului....
    Fiti mai activi va rog....nu sunt raliurile atat de populare ca Formula 1 la care dati pagini intregi cu toate prostioarele,dar nici chiar asa...:(
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru